Як вибрати сухий корм для кота - Блог про Львів

Як вибрати сухий корм для кота

Як вибрати сухий корм для кота

Кішки – улюблені домашні тварини, які заслуговують на найкращий догляд та лікування. Це справедливо для кожного аспекту володіння котами, навіть того, який сухий корм давати коту. Але з такою великою кількістю торгових марок та варіантів вибору може бути важко вирішити, на якому сухому кормі зупинитися для свого вихованця.

Трохи врахувавши конкретні потреби Вашого вихованця у здоров’ї та дослідивши наявні варіанти торгової марки, Ви зможете вибрати сухий корм для кішки, який підійде саме для Вашого улюбленця, а також і для Вашого бюджету.

Врахуйте вік кішки

Врахуйте вік кішки. Сухі котячі корми часто класифікуються для котів за віком. Існують суміші, що забезпечують додаткову енергію для вирощування кошенят. Існують варіанти для літніх котів, які забезпечують необхідні поживні речовини для старіючих тварин. Ці спеціалізовані суміші призначені для забезпечення Вашої кішки правильним видом харчування відповідно до її віку, розміру та стану здоров’я.

Подумайте про дієтичні обмеження

Деякі коти мають особливі дієтичні потреби – наприклад, алергія або проблеми з вагою. Для котів із зайвою вагою ці спеціалізовані суміші допомагають котам підтримувати здоровий раціон, щоб вони могли досягти більш оптимальної та здорової ваги. Деякі сухі котячі корми виготовляються спеціально для стерилізованих або кастрованих котів. Перед стерилізацією коти-самці вкладають багато енергії битви з іншими котами для пошуку відповідної партнерші. Самки, навпаки, витрачають енергію на виношування, народження та виховання її кошенят. Коли кішка стерилізується, це споживання енергії здебільшого зникає. Але ось такий хитрий момент: поки енергія стерилізованої кішки зменшується, апетит у неї зростає. І тому кастрація є важливим фактором ризику набору ваги і навіть ожиріння. Це обов’язково необхідно врахувати і вибирати правильний корм для кастрованих котів.

коти

Зверніться до ветеринара

Найкращий спосіб визначити, які конкретні вимоги до здоров’я має Ваша кішка, – це обговорити проблему зі своїм ветеринаром. На наступному огляді здоров’я кота поцікавтеся у свого ветеринара, на яких видах дієти, на його думку, слід зосередитися, розглядаючи різні варіанти сухого корму.

Вивчіть бренди

Коли мова йде про сухий корм для котів, можна вибрати безліч різних марок. Шукайте бренд, який існує вже деякий час і який має хорошу репутацію у виробництві високоякісних продуктів харчування. Також слід шукати бренд, який має кілька різних варіантів на випадок, якщо харчові потреби Вашої кішки з часом зміняться.

Також читайте:   Проблема туалетів у місті Львові

Більшість брендів сухої їжі для котів також пропонують бюджетну або базову їжу, нормальну формулу та преміум-стиль. Загалом, не потрібно вибирати преміум-версію, якщо Ваша кішка не має особливих дієтичних вимог.

Вивчіть складники

Найголовніше, що слід пам’ятати, – це шукати в складі їжі якісний, натуральний інгредієнт, який має бути першим у списку складників. У якісному кормі, де міститься справжній сорт м’яса, наприклад, птицю, яловичину, баранину чи рибу, він зазначений як перший інгредієнт. Якщо це не так, тоді корм може містити більше наповнювачів, призначених для того, щоб Ваш вихованець почувався ситим, не забезпечуючи належного харчування.

Враховуйте уподобання кішки

Як і люди, коти мають природні переваги щодо того, яку їжу вони люблять і не люблять. Коту може сподобатися один смак сухого котячого корму більше, ніж інший. Єдиний спосіб точно знати – це стежити за харчовими звичками кота та намагатися визначити, яку їжу тварина найбільше любить.

кошенята

Наприклад, Ваша кішка може виявляти помітно підвищений апетит, коли Ви годуєте її кормом з тунцем або іншими рибними продуктами. Це може означати, що вона віддає перевагу їжі, що містить рибні продукти, і Вам слід подумати про придбання відповідних кормів частіше за інші.

Розмір має значення

Сухі корми для котів продаються в упакуваннях різних розмірів. Поки Ви намагаєтеся з’ясувати, що подобається Вашій кішці, подумайте про те, щоб купувати упаковку найменшого розміру для кожної їжі, щоб уникнути зайвої витрати грошей та харчових продуктів. Після того, як Ви визначили бренд, сорт та смак, який подобається Вашій кішці, можете подумати і про придбання більших пакетів. Як правило, придбання більшої упаковки дешевше у довгостроковій перспективі. Раджу обрати та купити товари для тварин в Інтернет-магазині Бегемот, де представлена просто неймовірна кількість брендів, у тому числі й котячих кормів.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*