Європейська освіта для українців: від мрії до реальності - Блог про Львів

Європейська освіта для українців: від мрії до реальності

Slovak University of Technology in Bratislava

Освіта в Словаччині для українців – це реальний шанс забезпечити собі гідне майбутнє. Це розуміє переважна більшість наших співвітчизників, але для багатьох така перспектива здається недосяжною. Мало кому відомо про шанс здобути диплом європейського зразку безкоштовно. Відповідно до місцевого законодавства, у Словаччині іноземні студенти державних ВНЗ мають таку можливість – за умови проходження навчання на словацькій мові.

Враховуючи спорідненість наших мов та приналежність їх до однієї групи (слов’янської) перспектива стати студентом європейського вузу надихає багатьох. Наприклад, відома компанія West Study допомогла понад тисячі українців отримати студентські квитки провідних вишів у цій країні.

Чому саме Словаччина?

Переваги європейських дипломів очевидні, як і можливості отримати безкоштовну освіту. Навіть за умови навчання англійською мовою його вартість в декілька разів нижча, ніж у вишах інших європейських країн. За умови успішного навчання студенти отримують стипендію, розмір якої може доходити до 1500 євро. Багато українських талантів не поспішають перепочити після університетських пар. Вони вирушають на нескладні «підробітки» або ж намагаються розвивати свій міні-бізнес. Чимало молоді до пізнього вечора просиджує в різноманітних лабораторіях та наукових центрах. Це гарна нагода завести корисні зв’язки з представниками провідних європейських та словацьких компаній, що в майбутньому стане запорукою вигідного працевлаштування.

Також читайте:   Організація простору в навчальному класі НУШ: поради та лайфхаки

Словаччина – безпечна та красива країна, де кожен почувається комфортно. Кімнати в університетських гуртожитках наближені до європейських умов проживання і так не схожі на звичні «жахи» українських студентів. Вже підчас проходження підготовчих курсів ви можете отримати вид на проживання у цій країні.

Як вступити до словацького вишу?

Наявність численних вимог та бюрократичних нюансів суттєво ускладнює вступну кампанію до європейських університетів. Саме тому оптимальним рішенням буде співпраця з досвідченими фахівцями, які спеціалізуються на конкретній країні. Наприклад, команда West Study складається з колишніх випускників саме словацьких університетів. Їм відомо все про складнощі та можливості навчання у цій країні, про найменші особливості освітнього процесу.

Університет Павла Йозефа Шафарика в Кошице

Після підписання стандартної угоди ваш куратор завжди готовий надати комплексну допомогу на всіх етапах здобуття вищої освіти у Словаччини. Це стосується і обрання перспективної спеціальності, і оформлення всього пакету документації та подання її до деканату конкретного вишу. Досвідчені консультанти допоможуть заповнити всі анкети та вступити до університету без врахування результатів ЗНО.

За необхідності можлива допомога в оформленні документів на проживання, замовлення транспорту, сприяння у подальшому працевлаштуванні після завершення навчання.

Програми вузів Словаччини відповідають всім сучасними вимогам європейської освіти, а диплом високо цінується в усіх країнах світу.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*