Хто може брати участь в IPO?

Doximity

Сайт соціальної мережі для лікарів Doximity подав заявку на залучення до 100 мільйонів доларів в рамках первинного розміщення акцій і сподівається залучити лікарів до інвестування.

Хоча компанія, що базується в Сан-Франциско, ще не розкрила ціну і кількість акцій, які вона планує випустити, вона оприлюднила деякі деталі https://www.profvest.com/2020/12/uchastie-v-ipo-cherez-freedom-finance.html значного розподілу акцій для лікарів.

В рамках програми резервування акцій Doximity виділить до 15% своїх акцій лікарям-учасникам за ставкою інституційного інвестора, повідомила компанія в заявці на IPO (Initial public offering – первинна публічна пропозиція). Ця програма схожа на програми двох відомих компаній, Airbnb і Uber, хоча обидві вони виділяють менше акцій.

Коли Airbnb виходила на IPO в грудні, вона виділила близько 7% акцій для господарів на платформі. Акції компанії підскочили на 112% під час дебюту, а господарі, купивши максимальну кількість акцій, отримали прибуток в розмірі понад 15 000 доларів в перший день, за даними CNBC.

Однак такий результат не гарантований. Uber виділив до 3% від свого розміщення в 2019 році для водіїв. Однак покупці “за ціною IPO зросли всього на 14%, в той час як Nasdaq Composite за цей час виріс на 74%”, йдеться в статті CNBC.

Книга бізнесу

Описана як “LinkedIn для лікарів”, компанія Doximity була заснована в 2011 році підприємцями Джеффом Тангні, MBA, і Нейт Гроссом, доктором медицини. У своїй заявці на IPO компанія повідомила, що станом на 31 березня у неї було більше 1,8 мільйона членів з числа медичних працівників, і що її членами є понад 80% лікарів з усіх 50 штатів і всіх медичних спеціальностей.

Також читайте:   Кіт, що наробив збитків на 6 тисяч гривень

Однак компанія не вказала конкретне число членів-лікарів або як була розрахована ця статистика.

Ні Американська медична асоціація, ні Американська асоціація лікарень не надали дані про кількість лікарів і лікарень, відповідно, коли з ними зв’язався MedPage Today.

Doximity заявила в своїй заяві, що її хмарна платформа призначена для того, щоб допомогти її членам співпрацювати з колегами, координувати догляд за пацієнтами, проводити віртуальні візити пацієнтів, бути в курсі медичних новин та досліджень, а також керувати своєю кар’єрою.

Використання надходжень

У минулому році Doximity запустила своє перше речення з телемедицини. Тоді компанія заявила, що ця пропозиція дозволяє лікарям здійснювати відеодзвінки своїм пацієнтам, дотримуючись при цьому вимоги HIPAA.

У своїй заявці на IPO компанія відзначила потенціал для просування в інші нові сфери послуг.

Doximity заявила, що планує використовувати кошти, отримані від IPO, разом з існуючими грошовими коштами, еквівалентами і ринковими цінними паперами на суму близько 142 мільйонів доларів США за станом на кінець березня, для поповнення оборотного капіталу, інших спільних цілей, а також для фінансування своїх стратегій зростання та постійних інвестицій в свій бізнес.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*