На горі Пікуй знищили статую Ісуса Христа (фото) - Блог про Львів

На горі Пікуй знищили статую Ісуса Христа (фото)

Знишили статую

Не можуть люди просто так сидіти без діла. Нижче зрозумієте в чому річ.

Заходжу сьогодні зранку в соціальну мережу фейсбук, а саме в групу «Хочу в гори» й просто отетерів. Справа в тому, що один із її користувачів, а саме Богдан Ільків завантажив туди світлину, на якій помітно, що від статуї Ісуса Христа, яку на горі Пікуй встановили у 2017 році залишився лише фундамент.

Куди подівалася 120-тисантиметрова статуя відомо лише людям, хоча я цих людей людьми назвати не можу, рогулям, які це зробили. На жаль, але в Україні вандалізм теж процвітає. Пам’ятники руйнують, відрубують їм голови, нищать статуї.

Так зараз можу згадати як на Погулянці біля джерела зламали статую Діві Марії. Кому це потрібно? Така ж ситуація відбулася й зараз на горі Пікуй. Коли ламали цю статую? Напевно що пізно вночі, адже в літню пору найвища вершина Львівської області є дуже популярною серед туристів і робити вандали це на видноті точно не будуть.

Також читайте:   Чому я не хочу подорожувати з турфірмами

До слова, у групі «Хочу в гори» йде активна дискусія на цю тему. Хтось каже, що вандали зробили правильно, хтось навпаки засуджує ці дії.

А як ви, читачі блогу, відноситеся до подібного роду речей?

Трохи ще історії

Пригадуєте як після свята Дня Незалежності нашої країни 2017 року громадськість сколихнула новина про те, що на найвищій вершині Львівської області горі Пікуй (1408 метрів) встановили 120-ти сантиметрову статую Ісуса Христа.

А такою вона була раніше

Посприяли цьому жителі села Верхнє Гусне – Михайло Низькогуз та Михайло Гозибрід. Принаймні на плиті пам’ятника написані імена та прізвища саме цих людей.

Встановлення статуї Ісуса Христа викликало шквал обговорень у мережі Інтернет. Одні люди казали, що не варто були встановлювати статую, адже попереду дощі, сувора зима й святиня може не витримати лихої долі.

Інші ж кажуть, що навпаки саме встановлення цієї скульптури захистить наш народ від міжусобиць, припиниться війна й так далі.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*