Обстеження у офтальмолога: важливі аспекти - Блог про Львів

Обстеження у офтальмолога: важливі аспекти

Обстеження у офтальмолога

Зір відіграє ключову роль на кожному етапі життя, адже завдяки йому людина отримує до 85% інформації про навколишній світ. Офтальмологічні порушення виникають, коли захворювання очей чинять негативний вплив на зорову систему, викликаючи серйозні, а іноді і незворотні зміни. Своєчасна і якісна допомога фахівця дозволить пом’якшити наслідки, уникнути негативного впливу. Щоб попередити неприємності, часто потрібно всього лише не відкладати візит до профільного лікаря в разі проблем, відвідувати його 1 раз на рік для профілактичного огляду.

Як проходить прийом у офтальмолога

Багато пацієнтів відтягують момент консультації у лікаря через психологічний дискомфорт, страх перед обстеженням, передбачуваним діагнозом. Однак такий підхід помилковий. Професійний медик проведе огляд, діагностику без негативу, в позитивній емоційній атмосфері.

Після звернення пацієнта, з’ясування скарг та симптоматики проводиться зовнішній огляд стану, розташування очей, допоміжного апарату, вираженості слізних точок. Спеціаліст обов’язково вивчає рухи очних яблук, їх положення в очниці. При необхідності використовуються бічне освітлення і візуальна оцінка в світлі. У деяких випадках необхідне застосування спеціального обладнання, апаратури для проведення діагностичних процедур (офтальмоскопія, офтальмодінамометрія, біомікроскопія, флюоресцентна ангіографія, електроретінографія і ін.). Якщо потрібно, призначається необхідний спектр лабораторних тестів.

Також читайте:   І знову обмеження у продажі алкоголю?

Стати причинами офтальмологічних проблем можуть:

  • інфекційні запальні процеси;
  • механічні ушкодження;
  • вроджені особливості, патології.

За відгуками, офтальмологічна клініка «Візіум» є однією з найсильніших у країні. Сучасне обладнання від світових виробників, бездоганне володіння методиками діагностики і терапії дозволяють лікарям точно оцінити стан очей і провести якісне лікування.

Обстеження у офтальмолога

Значення профілактики захворювань очей

Запобігти офтальмологічним проблемам набагато легше, ніж усувати їх. Як показує практика, щоб надовго зберегти хороший зір і стабільну роботу зорової системи, в більшості випадків достатньо виконувати нескладні рекомендації:

  • моніторинг функцій очей у офтальмолога не рідше 1 разу на рік;
  • швидке реагування на будь-які офтальмологічні порушення;
  • чергування режиму праці і відпочинку для очей, дотримання правил читання, перегляду телевізора, виконання вправ для зняття втоми;
  • підтримка хорошого імунітету;
  • правильне харчування. Раціон повинен бути багатий амінокислотами, вітамінами А, С, групи В.

Крім того, дуже важливо не ігнорувати правила безпеки, щоб уникнути травм. Намагайтеся не забувати про правильну гігієну органу зору.

Джерело: visium.com.ua.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*