Пошанування Агатангела Кримського - Блог про Львів

Пошанування Агатангела Кримського

Чергова подія

Літературний вечір «СКАРБИ ВОЛИНСЬКОЇ ЗЕМЛІ», присвячений україністу та світовому орієнталісту Агатангелу Кримському, відбувся 6 червня у «Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці» з нагоди відзначення його 150-річчя.

Літературний вечір відкрив директор бібліотеки Андрій Цибко, привітав учасників, зазначив, що проведення таких заходів – це одна із важливих культурно-просвітницьких місій «Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки».

Організатор та ведуча заходу – Дзвенислава Чабан-Леус, письменниця, перекладачка, співачка, членкиня правління Національної спілки письменників України та Національної Спілки журналістів України, у своєму виступі розповіла про життєвий і творчий шлях видатного поліглота, мовознавця, поета, письменника, історика, антрополога, вченого секретаря Української академії наук (1918 – 1928), орієнталіста світової слави Агатангела Кримського. Під супровід східних мелодій прозвучали у виконанні п. Дзвенислави поезії А.Кримського. Надзвичайно цікавим був виступ учасника вечора, доктора історичних наук Ігоря Гавриліва. Науковець розповідав про волинський край, батьківщину А. Кримського, про виданих людей Волині. Супроводжував свою розповідь цитатами з книг: «УВО-ОУН: в боротьбі за українську державу», «Україна-Росія: протиборство европейської та eвразійської цивілізацій».

Також читайте:   «Діти країни: розваги для відваги»

Перед присутніми виступив також Олег Сидорович, голова громадської організації «Золочівське районне громадсько-патріотичне об’єднання «Український чин», автор статті про А. Кримського, якого він називає «Фундатором європейської нації». О.Сидорович також висловив побажання щодо організації заходів про видатних особистостей у районах, об’єднаних територіальних громадах Львівщини.

У читальній залі бібліотеки розгорнуто експозицію книжково-журнальної виставки під однойменної назвою літературного вечора.

Допис: заступник директора КЗ ЛОР ЛОНПБ Ярослава Сокольська

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*