Противірусні препарати: особливості вибору

противірусні препарати

Терміном «противірусні препарати» називають спеціальні лікарські засоби, які допомагають вести профілактику та лікування різних вірусних хвороб. Вони досить ефективні при лікуванні грипу, герпесу та інших захворювань. Приймати їх можна без припису лікаря, продаються вони без рецепта, тому придбати їх може будь-хто.

Противірусні таблетки пригнічують активність і життєдіяльність вірусних тіл. Препарати блокують їх на клітинному рівні, завдяки чому вони не розмножуються і гірше поширюються (знижуються ризики заразити близьких і колег). Приймати їх рекомендується системно, щоб підвищити захист організму та не допустити хвороби.

Види препаратів

Існує кілька типів таблеток, які відрізняються один від одного за схемою дії, змістом та ін. Розглянемо їх більш уважно. Найчастіше застосовуються:

  1. Препарати, які борються з вірусами, що містять РНК. До них відносяться грип, ВІЛ, респіраторно-синцитіальний вірус та ін.
  2. Препарати, які борються з вірусами, що містять ДНК. Це різні типи гепатитів, герпес, віспа, грип та ін.
  3. Гомеопатичні засоби, що підвищують рівень захисту організму, поліпшують імунітет і дозволяють ефективно одужувати після хвороби.
  4. Таблетки, що містять в своєму складі антибіотики, а також індуктори інтерферону.
  5. Імуностимулюючі засоби. Вони не є противірусними, але все ж їх часто застосовують при хворобах з метою підвищення імунної відповіді.

Випускаються препарати часто у вигляді таблеток, але при цьому існують й інші форми, наприклад капсули, розчини, краплі, мазі, суспензії, ін’єкції тощо. Перед тим як придбати засіб, потрібно обов’язково проконсультуватися з лікарем. Він порекомендує Вам найбільш ефективні види позбавлення від хвороб.

головне - не допустити хвороби

Особливості застосування

У більшості випадків противірусні таблетки люди купують у холодну пору року, восени і взимку, коли починають активно поширюватися різні захворювання. Вони мають високу активність і допомагають блокувати віруси грипу та інших хвороб. Якщо приймати їх системно, то у людини підвищується імунітет. Також вони містять в собі додаткові речовини, які прибирають наслідки хвороб, наприклад знижують температуру, блокують вироблення мокротиння та ін.

Найпопулярнішими таблетками в Україні вважаються «Аміксин», «Амізон», «Кагоцел», «Ремантадин» та ін. Насправді їх значно більше, і у кожного препарату є свої особливості і переваги. Найчастіше в аптеках купують інгібітори нейрамінідази і блокатори М2-каналів.

При цьому інтерферони, до яких відносяться «Лаферон» або «Назоферон», є більш практичною, ефективною і безпечною групою противірусних препаратів. Вони допомагають боротися навіть зі складними хворобами, наприклад гепатит, ВІЛ та ін. Якщо приймати інтерферони з самого початку зараження грипом, то захворювання йде на спад уже на 3 день, тоді як інші люди хворіють 7-10. Але потрібно розуміти, що все залежить від особливостей організму та стану імунної системи.

Як замовити

Якщо Ви хочете придбати таблетки для боротьби з вірусами, звертайтеся в аптечну мережу «Мед-Сервіс». Тут можна купити будь-які види препаратів за доступними цінами. Досвідчені консультанти дадуть відповіді на питання і допоможуть Вам підібрати ефективні засоби.

Забрати замовлення можна в одному з найближчих філій або замовити його доставку кур’єром. Форма оплати – будь-яка, тому працювати з «Мед-Сервісом» вигідно і просто.

Джерело: online-apteka.com.ua.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*