Випадок на матчі “Реал” – “Барселона” - Блог про Львів

Випадок на матчі “Реал” – “Барселона”

Реал - Барселона

Те, що після фіналу чемпіонату Іспанії з баскетболу між “Реалом” та “Барселоною” зробили Оріола та Міротіч, не може не викликати повагу. Розповідаю.

Після того, як “Барселона” здолала “Реал” та виграла чемпіонат Іспанії, Міротіч та Оріола попросили легендарного Пау Газоля, щоб він першим підняв трофей над головою. Як завжди, скромний Пау відмовився. Проте, двом гравцям “блаугранас” таки вдалося вмовити легенду. І коли трофей вручили Оріолі, то він запросив Газоля-старшого, який підійшов до свого одноклубника разом зі своєю маленькою дитиною. Лівою рукою Пау тримав дитину, а правою підняв кубок разом з Оріолою, після чого “Барса” офіційно стала чемпіоном Іспанії сезону 2020/2021 р. р.

Цей момент нагадав мені події 20-річної давнини, які я досі люблю згадувати. А саме – сьомий матч фіналу Кубку Стенлі між “Колорадо Евеланш” та “Нью-Джерсі Девілз”.

Тоді “Лавини” обіграли “Дияволів”, і капітан команди з Денвера, легендарний Джо Сакік, не став першим піднімати Кубок Стенлі над головою та їхати з ним перше коло пошани, а передав це право своєму асистенту – не менш легендарному Рею Бурку, який до цього жодного разу не вигравав Кубок Стенлі, хоча відіграв 20 сезонів у “Бостоні”, а потім – ще два роки у “Колорадо”. Я дуже добре пам’ятаю ті миттєвості, а також свіжий випуск газети “КОМАНДА” з заголовком “Бравый Успех Руа и Компании” (скорочено – БУРК) та світлиною щасливого хокеїста з 77-м номером та заповітним трофеєм у руках…

Також читайте:   Єврокубок УЛЄБ: результати матчів 29 вересня

Номер 77 навічно виведений з обігу у двох командах, у яких грав Рей Бурк – у “Бостон Брюїнз” та “Колорадо Евеланш”. І щось мені підказує, що “Барселона” навічно закріпить номер 16 за Пау Газолем.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*