Як правильно вибрати розмір дитячого велосипеда - Блог про Львів

Як правильно вибрати розмір дитячого велосипеда

Як правильно вибрати розмір дитячого велосипеда

Вибір правильного розміру велосипеда – один з найважливіших аспектів при покупці велосипеда. І це ще важливіше, коли мова йде про наших малюків, які тільки вчаться кататися на велосипеді.

Ви пам’ятаєте момент, коли батьки подарували Вам перший велосипед? Можливо, Ви були занадто молоді або у Вас дуже смутні спогади про ці давні часи? Один із способів побачити ту ж реакцію, яку Ви проявили тоді, – це купити дитячий велосипед та подарувати його своїй дитині.

Зазвичай вони мають розмір рами, який визначається розміром коліс, який вказується в дюймах. Колеса варіюються від найменших 12-дюймових до 14, 16, 18, 20, 24 і 26 дюймів. Колеса діаметром 27,5, 28 і 29 дюймів призначені для дорослих.

Як правильно вибрати розмір коліс?

При виборі правильного розміру велосипеда в першу чергу слід враховувати висоту і внутрішню довжину сходинки (від промежини до землі), за якими зазвичай можна визначити відповідний розмір. У багатьох випадках виробники мають свої власні таблиці рекомендованих розмірів велосипедів.

Найменші діти можуть звикнути до їзди на велосипеді з 2-х років на невеликих біговелах без педалей, на яких вони пересуваються, відштовхуючись від землі.

Якщо Ви хочете якомога швидше навчити своїх дітей кататися на велосипеді, використовуйте повітродувки, а діти поступово навчаться зберігати рівновагу, тому що на велосипедах з 14-дюймовими колесами вже є педалі. Навіть якщо Ви можете допомогти з бічними колесами, дитина навчиться балансувати швидше, якщо у неї вже є досвід катання.

Також читайте:   Про озера Свидовця, піратів та шорти....

У міру дорослішання, у віці приблизно 10 років і старше, діти можуть вже мати 26-дюймові велосипеди, які були стандартом для дорослих велосипедів кілька років тому.

Велосипеди з 12-ти дюймовими колесами – відмінний вибір для дітей від 2 років. Вони звикають до них на велосипеді і зберігають рівновагу.

Якщо не брати до уваги веселощі, їзда на велосипеді розвиває у дитини рухову систему, почуття орієнтації і в останні роки стало дуже важливим – бажання вийти на природу і відійти від телевізора, планшета, телефону й інших цифрових ігор, якими дитина була зайнята увесь день.

Що не купувати в жодному разі?

  • Не купуйте занадто великі велосипеди.
  • Не купуйте велосипеди в супермаркетах, якщо вони неправильно налаштовані і клацають кожен раз при дотику до них.
  • Не купуйте дитині велосипед невідповідного розміру. Не беріть більше рекомендованого з думкою, що «буде рости».
Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*