І знову ми чекаємо на олімпійський футзал (частина друга) - Блог про Львів

І знову ми чекаємо на олімпійський футзал (частина друга)

Рікайрдіньо

Продовжуємо…

Однак, як ми бачимо, ці фактори не спрацьовують, тому футзал досі не в числі олімпійських видів спорту. Чому? На це питання одразу дати відповідь складно. Але спробуємо це зробити завдяки деяким прикладам. Ось візьмемо, наприклад, європейський футзал.

Почнемо з чемпіонату Європи. В УЄФА дуже правильно зробили, перейшовши на чотирирічний відбірковий цикл чемпіонатів Європи.

Перш за все, через те, що тепер не будуть в один рік проходити чемпіонати світу та Європи, як це було, наприклад, у 2016 році, коли взимку проходив чемпіонат Європи, який приймала Сербія, а вже восени – чемпіонат світу, який приймала Колумбія. Відповідно, команди отримали змогу цілеспрямовано готуватися спочатку до відбору на «мундіаль», а потім – до відбору на Євро. Більше того – у відбірковому циклі чемпіонату Європи відтепер не буде міні-турнірів, коли чотири команди однієї групи збираються в одному місці та з’ясовують, хто з них гідний продовжити боротьбу.

Тепер у відбірковому етапі футзального Євро (окрім кваліфікаційного раунду) діє система «дім-виїзд», що має дати можливість уболівальникам трохи частіше бачити футзальну збірну своєї країни. Щоправда, через карантинні обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу, більшість матчів проходила без глядачів, а деякі поєдинки взагалі не відбулись. Тим не менш, є надія на те, що вже у відборі на Євро-2026 ігри проходитимуть з глядачами на трибунах, і від цього популярність футзалу (принаймні, у Європі) лише зростатиме. У той же час – візьмемо до прикладу футзальну Лігу чемпіонів УЄФА. До сезону 2020/2021 р. р.

Також читайте:   Футзал. Гранд ліга Львова. "Галіо-Статус" 3:1 Нові імена

Попередній, Основний та Елітний раунди Кубку УЄФА/Ліги чемпіонів проходили, знову ж таки, за схемою міні-турнірів у групах. А потім чотири команди, які перемогли у групах Елітного раунду, виходили до «Фіналу чотирьох». У сезоні 2020/2021 р. р., знову ж таки, через ситуацію, пов’язану з коронавірусом, Ліга чемпіонів проходила у форматі плей-оф, причому на кожній стадії був зіграний лише один матч, і лише вісім найкращих команд увійшли до «Фіналу восьми».

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*