І знову ми чекаємо на олімпійський футзал (частина перша) - Блог про Львів

І знову ми чекаємо на олімпійський футзал (частина перша)

Олімпійський футзал

Як відомо, у столиці Японії, Токіо, стартували ХХХІІ Літні Олімпійські Ігри. Але, на жаль, у програмі Літніх Олімпійських Ігор знову немає футзалу. Хоча після того, як цей вид спорту з’явився у програмі Літніх Юнацьких Олімпійських Ігор у 2018 році, коли ЮОІ приймав Буенос-Айрес, тоді з’явилась надія на те, що, можливо, футзал з’явиться у Токіо.

На користь футзалу саме в Токіо були кілька важливих факторів.

По-перше – популярність футзалу у світі стрімко зростає. І такі зірки, як Фалькао, Рікардіньйо, Феррао вже зараз так само впізнавані, як відомі зірки футболу – Кріштіано Роналду, Ліонель Мессі та Кілліан Мбаппе. Більше того – з кожним роком зростає глядацька аудиторія шанувальників цього виду спорту, і це особливо помітно на прикладі чемпіонату Іспанії, прямі трансляції матчів якого (особливо у соціальній мережі «Фейсбук») викликають неабиякий інтерес.

По-друге – футзал у Японії має серйозні традиції, адже збірна Країни сонця, що сходить – багаторазовий призер чемпіонату Азії з футзалу (щоправда, це не допомагає японцям скинути з азійського футзального трону збірну Ірану, яка є флагманом футзалу в Азії. – А. Т.), і цей фактор, безумовно, міг би вплинути на включення футзалу в програму Літніх Олімпійських Ігор.

Також читайте:   Футбол. Ліга чемпіонів. Динамо 0:2 Рубін (відео)

По-третє – не забуваємо, що у Японії свого часу виступав один з найкращих футзалістів світу – Рікардіньйо, котрий деякий час грав за один з найтитулованіших футзальних клубів Азії – «Нагоя Оушенс». Окрім того, на представників японського футзалу вже давно звертають увагу топ-клуби Європи, чому яскраве підтвердження – той факт, що лідер збірної Японії Рафаел Хенмі грає у португальській «Бенфіці», і, безумовно, якби футзал був у програмі Олімпійських Ігор у Токіо, то Хенмі був би одним з тих гравців, до якого японська публіка проявляла би інтерес. А уявіть собі, якби на Олімпійських Іграх зіграли Ігіта, Ортіс, Айкардо, Рікардіньйо, Феррао та інші зірки світового футзалу – однозначно присутність таких зірок забезпечила би олімпійському футзальному турніру в Токіо велику відвідуваність. Усі ці фактори, безумовно, на користь футзалу як олімпійського виду спорту.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*