Вартість автоматичного поливу в Україні - Блог про Львів

Вартість автоматичного поливу в Україні

автополив

Перед придбанням будь-якої складної системи, особливо тієї, яка є важливою для створення прийнятних умов розвитку рослин або інших живих організмів, слід врахувати чимало факторів, у тому числі й ціну. До таких систем відноситься автополив газону ціна на який може значно відрізнятися у залежності від рельєфу, форми і розміру ділянки, на якій передбачається встановлення системи автоматичного зрошення, а також регіону, на території якого знаходиться присадибна ділянка.

Ціна автоматичного поливу

Автоматичний полив, ціна на який варіюється в широких межах, може обійтися у досить кругленьку суму. Такі фактори у значній мірі здатні вплинути на кінцеву вартість всієї системи:

  • Розмір, форма і рельєф ділянки, на території якої Ви бажаєте створити автономну систему зрошення. Кожен фактор розглянемо окремо:
    1. Розмір ділянки впливає на саме кількість матеріалу, який буде потрібно на створення якісної системи автоматичного поливу.
    2. Форма ділянки також впливає на підсумкову вартість системи поливу, адже якщо вона не є простою геометричною фігурою, то продумати систему буде значно складніше, ніж при ділянці у формі кола, квадрата і т.п.
    3. Рельєф ділянки також вплине на підсумкову вартість створення системи (яка визначається на етапі проектування) – чим складніший ландшафт, тим більшу ціну доведеться заплатити для втілення ідеї в життя.
  • Вибір обладнання. Природно, якщо Ви бажаєте, щоб система прожила довго, а тоді доведеться викласти кругленьку суму за якісні витратні матеріали. Таким чином, на автоматичний полив ціна збільшиться або зменшиться залежно від того, чи Ви виберете якість, чи дешевизну.
  • Монтаж системи автоматичного поливу. Вартість останнього етапу також може бути різною, все залежить від того, який варіант Ви виберете: зробити все самостійно чи звернутися у спеціалізовану компанію. Зазвичай, якщо Ви замовляєте монтаж з нуля, то така послуга займе в кошторисі 20-40% всієї вартості.

Таким чином, на автоматичний полив ціна визначається у середньому по ринку в мінімум 5000 гривень, але може доходити і 300 тисяч гривень. Вартість робіт визначається на першому етапі роботи (створення проект-схеми) і є строго індивідуальною.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*