Відпочинок в Албанії - Блог про Львів

Відпочинок в Албанії

Албанія

Албанія – колоритна країна, з багатою історією. Тут можна отримати задоволення від краси і величі гірських ландшафтів, найкрасивіших пляжів, незабутніх сходів і заходів, відкрити для себе смачнючу місцеву кухню і познайомитися з новою культурою. В Албанії можна насолодитися двома морями – Іонічним і Адріатичним. І так як Албанія довгий час була закрита для туристів, не відмовляйте собі в задоволенні відвідати її найближчим часом.

Організувати Албанія тури з великих міст України – це вже само по собі зручно. Дістатися до цієї країни можна досить швидко і комфортно. Албанія – це нова, повна пригод подорож навіть для бувалих туристів.

Сонячна країна Албанія, розташувалася на Балканському півострові. Останню чверть століття держава стала енергійно розвиватися у туристичному напрямку і на сьогоднішній день країна має всі можливості, щоб запропонувати своїм туристам висококласний відпочинок.

Чудові курорти і нові готелі, сервіс на високому рівні, добродушні та відкриті місцеві мешканці.

Для бажаючих покататися по Албанії на автомобілі хороші новини, – дороги цієї країни точно приємно здивують.

Любителям пляжного відпочинку відкриваються можливості насолодитися пляжами протяжністю понад 400 кілометрів і яскравим сонцем, яке тут світить майже цілий рік.

пляжі Албанії

До переваг цієї країни можна віднести також цілих два моря: темно-синє Адріатичне, і небесно-блакитне Іонічне.

Особливості Албанії

Зустрічаємо світанки і заходи на пляжах Адріатичного моря, вдень купаємося в Іонічному морі. Все це реальність албанського курорту Влера. Він розтягнутий вздовж берегової лінії, і тут можна зустріти пляжі на будь-який смак – дрібногальчані і піщані.

Також читайте:   Подорож Острогом. Частина друга (фото)

Але і це ще не все, адже в Албанії крім двох морів, протікає три величезних озера. Найбільше озеро на Балканах – Скадарське. Як стверджують місцеві рибалки, в цьому озері водиться найсмачніший короп. Це озеро ділять між собою Албанія і Чорногорія.

Друге за величиною – Охридське озеро, славиться неймовірно смачним і особливим видом форелі. Цю рибу любить сама королева Єлизавета II. І воно з’єднує кордону Албанії та Македонії.

Охридське озеро

Озеро Преспа зі своїм національним парком – неймовірно красиве і захоплююче дух місце. Особливістю, якого, є те, що озеро протікає відразу в трьох країнах:

  • Албанії;
  • Македонії;
  • Греції.

В Албанії є місце, яке дуже схоже на Мальдіви. Цей райський куточок – крихітний курортне місто Ксаміль. Він розташований на півдні країни, і тут неймовірно чиста бірюзова вода, з шикарними пляжами з білого піску.

Ксаміль

Що вже говорити про людей, албанці вважаються однією з найбільш милосердних націй. Не дарма Мати Тереза ​​- албанка, яка народилася в сім’ї католиків, в Скоп’є.

Тому не варто відмовляти собі в задоволенні, відвідати Албанію, зануритися відразу в два моря, покуштувати смачну місцеву кухню і зануритися в історію цієї загадкової країни.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*