Все, що потрібно знати про УЗД пересічній людині

Все, що потрібно знати про УЗД пересічній людині

Як і багато медичних термінів, фраза “ультразвукове дослідження” може викликати певну тривогу. І зовсім дарма, бо по факту ультразвук є детальним зображенням внутрішніх органів, використовується для демонстрації лікарю внутрішньої частини Вашого тіла щоб підтвердити, чи існує будь-яка зміна ваших внутрішніх органів або тканин, викликаних хворобою. Ультразвук – 100% безпечна процедура.

Ультразвук? Що це?

Перше питання більшість пацієнтів, як правило, є простим – що є ультразвуком черевної порожнини? Ультразвук черевної порожнини – це тест, зображує черевну порожнину. Ці зображення записуються для лікаря в режимі реального часу. Сучасні УЗД апарати сканують орган з різних ракурсів. Подивитися як виглядають сучасні стаціонарні УЗД апарати можна тут: https://rh.ua/ru/uzd-aparati/stacionarnyj-uzi-apparat/.

Медична діагностика значно покращилася з додаванням діагностичних ультразвуків, які рекомендують проводити кожній людині 1 раз в рік. Ультразвукові дослідження є простими, легкими неінвазивними тестами.

Чому мені потрібно ультразвук?

  • Найпоширенішим використанням ультразвуку черевної порожнини полягає в тому, щоб перевірити, які є за формою та структурою основні внутрішні органи. Зазвичай оцінюють нирки, печінку, жовчний міхур, підшлункову залозу, селезінку та різні навколишні кровоносні судини.
  • Ваш лікар може порекомендувати ультразвук, якщо ви відчуваєте будь-яку біль у животі або як додаткову діагностику змін в організмі. Наприклад, аналіз крові може показувати, що ваша печінка не працює належним чином, тому ультразвук буде виконуватися для оцінки розміру, форми цього конкретного органу.
  • Ультразвук черевної порожнини також можуть використовувати для виявлення жовчних каменів, каменів у нирках або заблокованих жовчних шляхів.
  • Крім того, якщо у вас є (або існує можливість мати) аневризму аорти, ультразвук використовуються для пошуку, вимірювання та моніторингу аневризми.
  • Ультразвук черевної порожнини також є корисним інструментом у сфері онкології. Якщо у вас є певний тип раку, ультразвук черевної порожнини можна використовувати для перевірки метастазів. Пухлини, кісти можуть бути знайденими під час ультразвуку черевної порожнини.

Давайте підготуємось!

Інколи необхідне голодування від шести до восьми годин для процедури ультразвуку певних органів, про що Вас попередить лікар. Повітря або газ може значно заблокувати звукові хвилі, тому піст зменшує перешкоди у вигляді газів кишечника. Іноді Ваш лікар попросить Вас з’їсти легку їжу ввечері перед дослідженням або випити перед процедурою достатню кількість води.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*