Як доїхати на Обавський камінь? - Блог про Львів

Як доїхати на Обавський камінь?

Обавський камінь

Поки літо, треба подорожувати нашою країною. Так, так, нашою, адже тут ще є багато невіданих місць про які багато хто не знає.

Нещодавно делегація у складі Ігоря Воробуса та ще трьох людей відвідала цікаве місце на Закарпатті – Обавський камінь. Туди я планував завітати ще в 2019 році, але то відсутність компанії, то епідемія коронавірусу не дозволила це зробити. І ось 2021, липень місяць, автор блогу зібрав колег і ми попрямували досліжувати нові висоти, адже кратер колишнього вулкану знаходиться на висоті 979 метрів.

Перед тим, як розповісти про наші пригоди, спробую допомогти людям, які захочуть поїхати у цю локацію так званим громадським транспортом.

Отже, ідеально підніматися на Обаву зі санаторію «Синяк». Що для цього треба зробити?

Виспатися і о 8 годині 41 хвилина сісти у Львові на потяг Лисичанськ – Ужгород. Ціна квитка без постелі вартує близько 100 гривень. Їхати потрібно до Мукачева. Приїхати на цю станцію, перейтися до центру міста й вже там сісти на автобус «пазік» за маршрутом «Мукачево-Синяк». Його відправлення о 15 годині, а ціна квитки становить 27 гривень.

Їхати приблизно 30 хвилин. Звичайно, можна і вар’ювати графік, шукати інший час, тому нижче скидаю розклад руху цього автобуса як із Мукачево, так і назад зі Синяка.

Також читайте:   Що подивитися туристу у Житомирі?

Розклад

До речі, назад класно встигається на електричку Мукачево – Львів, яка їде з популярного міста на Закарпатті близько 16 години дня. Для цього вам потрібно встигнути сісти на автобус зі Синяка, який відправляється о 14 годині.

Є ще й інша сторона медалі. Можна намагатися добиратися самому без усіляких автобусів.

Для прикладу, ми їхали на Обавський камінь потягом Одеса – Ужгород, який відправлявся зі Львова о 7 годині 50 хвилин. Доїхали ми до станції «Карпати», де нам на зустріч одразу ж вибіг якийсь дивак і запропонував нам доїхати 15 кілометрів до Синяка за 300 гривень. Звичайно, це багато, тому вестися на таку аферу не варто.

Ми пройшли декілька метрів і за хвилин так зо десять до нас підійшов дядько і запропонував відвезти нас за 200 гривень (по 50 з особи). Ціна нормальна, дядько Петро ввічливий, тому залишаю вам тут його телефони (0972058561 та 0509537010). Авось комусь знадобиться.

На гору

Якихось хвилин 20 і ми були вже біля початку маршруту на Обавський камінь. Сама ж дорога з рюкзаками нам зайняла близько 2 з половиною годин.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*