Здоровий сон і не тільки: з якого дерева краще вибирати ліжко? - Блог про Львів

Здоровий сон і не тільки: з якого дерева краще вибирати ліжко?

ліжко

Дерев’яне ліжко завжди було і залишається еталоном комфортного, здорового сну, бездоганної якості та довговічності. Правильно оброблена деревина екологічно чиста і, як правило, має корисні й оздоровчі властивості.

Ліжко з яких сортів дерева слугуватиме краще?

Єдиної відповіді на це питання немає, адже різні сорти дерева мають різні властивості. Усі сорти дерева можна поділити на дві групи:

  • м’які (сосна, вільха, липа);
  • тверді (дуб, бук, ясен).

Окрім твердості, важливо враховувати гнучкість і щільність деревини, адже вони безпосередньо впливають на довговічність дерев’яного ліжка, його витривалість і здатність нормально переносити інтенсивні навантаження.

М’які сорти дерева

Сосна, не дивлячись на свою м’якість, здатна прослужити багато років, якщо її експлуатувати неінтенсивно. Наприклад, це чудовий варіант для дитячого ліжечка. А ще вона має природні антисептичні властивості, робить повітря в кімнаті приємнішим і свіжішим, і своїми ефірними маслами відганяє комарів та інших комах. Вона легко переносить механічні пошкодження, пересушування і перезволоження повітря.

Вільха також м’яка, але щільніша за сосну, і має більш рівномірну структуру. Однак її можна легко пошкодити під час складання меблевої конструкції, – від забивання цвяхів вона може розтріскатися, тому в неї можна лише вкручувати шурупи і болти. Вона стійко переносить високий рівень вологості та воду в принципі. Вільха має дуже виразний, цікавий і красивий червонуватий колір.

ліжко

А ось липа для ліжка – не найкраще рішення. Вона вразлива до вологи і температур. Пересушене повітря, – і вона вже розтріскується, перезволожене, – і в ній з’являється грибок.

Тверді сорти дерева

Тверді сорти деревини більш витривалі до навантажень різної інтенсивності, механічних пошкоджень, мають більш щільну структуру, тому служать значно довше і надійніше.

Ліжко з дуба – найміцніше, найдорожче і найважче. Деревина має дуже щільну структуру, дуже тверда і неймовірно витривала. Вона прослужить півстоліття чи більше. Але дубове ліжко потребує дуже міцної та твердої підлоги, інакше з часом воно її просто продавить. І, звісно, його ціна кусається.

Букові ліжка набагато популярніші, – вони дуже міцні, більш гнучкі та водночас мають дуже щільну структуру, тож здатні служити по кілька десятків років. При цьому бук не такий важкий, як дуб, тож за підлогу можете не боятися. У потрібний момент він гнеться, але не прогинається, не тріскає і не слабшає, тож спокійно переносить доволі інтенсивні навантаження. Ціна на такі ліжка – вища від середньої, але у довготривалій перспективі вони себе чудово окуповують надійною службою і комфортом.

ліжко

Ясен також вирізняється особливою міцністю і твердістю, але поступається попереднім варіантам гнучкістю. Також ясен доволі цінний і більш складний в обробці, тож ціна за ліжко може кусатися. Але воно спокійно прослужить вам кілька десятків років.

ліжко

Підібрати якісне дерев’яне ліжко на будь-який смак і бюджет ви можете на сайті інтернет-магазину Soloha.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*