Чому варто вибрати профнастил для паркану

профнастил для паркану

Профільований лист є практичним і довговічним матеріалом, який часто використовується для створення парканів та огорож. Він дозволяє швидко й за розумну ціну огородити ділянку землі від небажаних відвідувачів і нескромних поглядів. Завдяки своїй міцності та надійності профільовані листи є перевіреним часом варіантом, який ідеально підходить для огородження території.

Якщо розраховуєте звести якісний паркан, радимо завітати до інтернет-магазину «Форостина». В асортименті знайдете відмінний профнастил для огорожі https://forostina.com.ua/profnastil/profnastil-dlya-parkanu/, який можна придбати за приємною ціною. Великий вибір кольорів та текстур допоможе створити неповторний дизайн екстер’єру, який вигідно підкреслить забудову.

Ключові особливості

Профнастил виготовляють з листів оцинкованого металу, які проходять попереднє формування. Це робить огорожу міцною та стійкою до механічних впливів. Сам матеріал буває товщиною від 0,5 до 1,5-2 мм. Крім додавання листам металу необхідної форми, процес виготовлення містить також нанесення на поверхню спеціального полімерного покриття. Це дозволяє надати листу потрібний колір.

За своєю конструкцією паркан з профільованого листа дуже простий – для його спорудження потрібні тільки профільні труби для опорних стовпів і лагів, а також покрівельні саморізи для кріплення. Цілком можливі як більш надійні варіанти конструкції парканів (з бетонуванням опорних стовпів, обкладенням їх облицювальною цеглою, кріпленням у два шари та ін.), так і більш прості – наприклад, з дерев’яними поперечинами, що дає максимальну економію коштів.

Також читайте:   Сантехніка у сучасній ванній кімнаті: що вартує оновити?

Характерні переваги

Для багатьох низька ціна – це вирішальний фактор на користь вибору матеріалу. Металеві профільовані листи дешевше за дерево або цеглу. Але огорожі з профнастилу встановлюють не тільки тому, що це недорого. Матеріал вибирають за:

  • практичність (правильний монтаж і вибір листів продовжать термін експлуатації конструкції до 40 років);
  • універсальність (можна комбінувати з бетонними, дерев’яними або цегляними стійками, з елементами кування, сіткою, встановлювати на підставу з цегли або стрічковий фундамент);
  • простий і швидкий монтаж (встановлення за 1 день – реальний термін за відповідних погодних умов);
    невелику вагу (листи профнастилу можна перевозити самостійно на малотоннажних автомобілях);

  • естетичність (огорожі виглядають акуратними й сучасними);
  • надійність (конструкція витримує штормовий вітер, зберігає колір і форму при перепадах температур і під впливом УФ-променів);
  • дизайн (металеві листи для огорож не просто виконуються в усіх можливих відтінках, вони повторюють фактуру натуральних дерева, каменю, цегли).

Не шукайте мінуси паркану з профнастилу в готовій конструкції, якщо встановлення виконане на високому рівні. Їх не буде. Тому експлуатація довга та на вищому рівні.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Максалти 29.12.2023 пише:

    Ми з чоловіком коли замовляли будівництво паркану обрали профнастіл С-10 шоколадного кольору, дуже гарний.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*