PARIMATCH Екстра-ліга. Представляємо учасників. «Продексім» - Блог про Львів

PARIMATCH Екстра-ліга. Представляємо учасників. «Продексім»

Оновлений Продексім

Ми продовжуємо знайомитися з командами, які вийдуть на старт нового сезону чемпіонату України у PARIMATCH Екстра-лізі. Чинного чемпіона України ми вже представили. Тепер же черга за чинним віцечемпіоном, а також чинним володарем Кубку України та свіжеспеченим володарем Суперкубку України – херсонським «Продексімом».

Загальна картина. Херсонська команда припинила свою гегемонію в українському футзалі. Здобути свій п’ятий чемпіонський титул поспіль «мельникам» не вдалося. Однак, при цьому вони вже увійшли в історію українського футзалу, оскільки ще жодній команді не вдавалося ставати чемпіоном України чотири рази поспіль. Однак, «Ураган» завадив «Продексіму» здобути п’яте чемпіонство та зрівнятися за кількістю титулів з «Шахтарем».

Звичайно, хоча минулий чемпіонат вже став історією, та все одно подекуди закрадаються думки: «А що було би, якби «Продексім» у фіналі грав своїм бойовим складом?». Для тих, хто забув, нагадаємо: у «Продексіма» перед фінальною серією проти «Урагану», та й під час неї – також, були кадрові проблеми, пов’язані з травмами провідних гравців, переважно це були представники стартової четвірки. До того ж, були травмовані двоє основних голкіперів – Ципун та Савенко. Тому, вся відповідальність за результат лягла на номінальні другу та третю четвірку. До того ж, «мельники» повернули з оренди Бакінського, для якого це був перший у кар’єрі фінал чемпіонату України саме в якості фактично основного воротаря. І не можна сказати, що Іллі десь не вистачило досвіду таких матчів – він по ходу серії свою команду виручав. Однак, все-таки досвід у таких матчах теж мав важливе значення. Що стосується тих гравців, які складали номінальну третю четвірку, то деякі з них, якщо чесно, за своїм потенціалом могли би грати як мінімум у другій четвірці. Однак, по факту представники номінальної третьої четвірки херсонської команди далеко не завжди отримували багато ігрового часу протягом сезону. І це, до речі, також далося взнаки по ходу фінальної серії.

Тому, «Продексім» вирішив вжити кардинальних заходів, які вилились у дуже цікаві трансфери. Зокрема, прийшли Тарас Королишин, Микола Микитюк, Сергій Малишко, Віктор Кравцов та Євген Козлов. Однозначно перші троє з зазначеного списку підсилять «мельників». І це було видно вже по матчу за PARIMATCH Суперкубок України, у якому «Продексім» переграв «Ураган» з рахунком 6:3. До того ж, тут потрібно одразу прояснити деякий момент щодо втрат «мельників». Пішли два запасних воротаря – Бакінський та Заєць. Але «Продексім» забрав до себе Козлова. Тут практично без питань. А от далі… Пішов Скорий, який кілька років був капітаном херсонської команди. І фактично на його місце прийшов Микитюк. І саме колишнього гравця «Урагану» зараз Андре Броканелло награє на позиції Скорого у другій четвірці. Поїхав у бельгійський «Халле-Гооїк» Роніньо, але його тут можуть замінити два гравці. Це може бути Клаудіньо, який теж вміє непогано рухати м’яч в атаку. А може бути і Королишин, хоча наразі, якщо брати до уваги поєдинок у Харкові, Тарас був гравцем номінального третього квартету. Але враховуючи те, що найбільші кадрові зміни наразі відбуваються у другій четвірці «мельників», то не виключаємо того, що Королишин може опинитись і там. Хоча те, як зіграла третя «ланка» херсонців у матчі за PARIMATCH Суперкубок України, наводить на думку, що саме це поєднання гравців може бути таємною зброєю Андре Броканелло. Але при цьому треба пам’ятати, що зовсім нещодавно теоретично дуже сильні три четвірки були і в «Урагані», проте там модель гри з трьома бойовими квартетами не прижилася. Але це інша історія. По факту можна сказати одне: справжню силу «Продексіму» та справжню силу всіх трьох четвірок ми побачимо тоді, коли після травми повернеться у стрій Петро Шотурма. І тоді ми дійсно побачимо той «Продексім», який хоче бачити Андре Броканелло. І тоді ми побачимо, наскільки виявились вірними наші передбачення щодо складів четвірок.

Також читайте:   Чемпіонат Білорусі. Серія за 3 місце. Матч № 2. «БЧ» – «Столиця» – 3:6

Ми не сказали про інших гравців, які залишили стан «Продексіму». Перш за все, мова йде про Михайла Волянюка, який, на жаль, не зміг реалізувати свій потенціал у Херсоні, але є впевненість у тому, що це він зробить у Рівному. Окрім того, цікаво буде подивитись на гру Едуарда Волкова у Сумах. А от перехід у «Продексім» Віктора Кравцова став дійсно несподіваним. Поки що давати оцінку цьому трансферу не будемо – нехай спочатку ми подивимось на нього у сезоні. Єдине, що можемо сказати зараз, якщо підсумовувати всі кадрові зміни, які відбулись у «Продексімі» – наразі виглядає так, що «мельники» провели це трансферне літо більш продуктивно, ніж «Ураган».

Прогноз на сезон. Враховуючи те, як «Продексім» провів міжсезоння, можна сказати одне: «мельники» зробили висновки, підсиливши глибину свого складу. І зараз херсонська команда має у своєму розпорядженні три дійсно бойові четвірки. Більше того – навряд чи зараз хтось може потягатися з «Продексімом» у контексті глибини лавки запасних. І цей фактор дає команді Андре Броканелло відчутну перевагу над суперниками. З таким складом «Продексім» просто зобов’язаний бути у фіналі чемпіонату України. Більше того – є всі підстави вважати, що у цьому сезоні «Продексім» цілком реально може повернути собі чемпіонський титул, що ми і прогнозуємо.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*