Все про житло: від накопичення на іпотечний депозит до заселення - Блог про Львів

Все про житло: від накопичення на іпотечний депозит до заселення

будинок в Бучі

Купівля будинку – складний і часто тривалий процес, але якщо Ви зможете зрозуміти основи того, як це працює, то з меншою ймовірністю будете захоплені зненацька, і процес покупки будинку, безсумнівно, буде простішим.

Накопичуйте на іпотечний депозит

Зазвичай необхідно внести заставу в розмірі до 30% від вартості нерухомості, яку Ви хочете купити. Наприклад, якщо Ви хочете купити будинок в Бучі вартістю 200000 доларів іпотекою, Ви повинні вкласти 60000 доларів з власних грошей і під іпотечний кредит залишиться 140000 доларів.

Але часто вартує заощадити більше, якщо Ви можете почекати довше, оскільки більший депозит означає, що Ви можете подавати заявку на іпотечні угоди з більш низькими відсотковими ставками.

Дізнайтеся, скільки іпотечного кредиту Ви можете взяти в борг

Сума, яку Вам надасть іпотечний провайдер (банк), буде залежати від багатьох факторів, включаючи розмір Вашого депозиту, доходи сім’ї та кредитний рейтинг. Якщо Ви купуєте нерухомість спільно з іншими людьми, кредитор також врахує і їхні фінанси.

Досліджуйте обрану Вами область

Якщо Ви подорожуєте по містах або районах, в яких раніше не жили, можливо, варто провести ніч або дві в місцевому готелі типу «ліжко та сніданок», щоб перевірити маршрути, магазини, ресторани і загальну атмосферу.

будинок в Бучі

Подати заявку на отримання іпотеки

Принципова іпотечна угода – це підтвердження від іпотечного кредитора, що він, в принципі, був би готовий надати Вам певну суму у позику.

Зареєструйтесь у агентів з нерухомості

Вибравши район (або райони), в якому Ви хочете купити будинок, зареєструйтесь у місцевих агентів з нерухомості в цьому районі. Підтримка зв’язку з місцевими агентами з нерухомості може збільшити Ваші шанси знайти ідеальний будинок.

Також читайте:   Сантехніка у сучасній ванній кімнаті: що вартує оновити?

Огляньте нерухомість особисто

Ви неминуче витратите багато часу на перегляд сайтів нерухомості, але важливо переглядати об’єкти як особисто, так і в Інтернеті. Перегляд будинків в реальному житті дасть Вам більш глибоке розуміння їх потенціалу (або його відсутності), і Ви зможете оцінити, чи дають вони Вам те невимовне відчуття «свого місця», яке неможливо передати з екрану. Коли Ви знайдете будинок, що Вам подобається, варто переглянути його кілька разів і в різний час дня, так Ви з більшою ймовірністю помітите потенційні проблеми.

Зробіть цінову пропозицію на будинок або квартиру

Досить часто можна пропонувати ціну нижче пропонованої покупцем. Але якщо нерухомість зацікавить інших людей, можливо, Вам доведеться запропонувати і вищу ціну. Після того, як Ви вирішили, яку суму запропонувати, Ви можете повідомити про це агента з нерухомості по телефону або особисто, але це також варто вказати в письмовій форм.

Подайте заявку на іпотеку

Вам потрібно буде подумати про те, на який тип іпотеки Ви хочете подати заявку – наприклад, на іпотеку з фіксованою ставкою або трекер, – і скільки часу Ви хочете витратити на виплату іпотечного кредиту, відомий як термін іпотеки (норма – це 20 років).

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*