Як Воробус ходив отримувати друкований “Covid-сертифікат” - Блог про Львів

Як Воробус ходив отримувати друкований “Covid-сертифікат”

COVID-19

Наступним же постом на блозі, який зараз читаєте, буде публікація про те, як я ходив отримувати сертифікат до свого лікуючого лікаря (у народі його ще називають дільничим).

Вже на другий день я згенерував свій «Covid-сертифікат» у системі «Дія», але там були свої приколи. Виявляється, якщо показувати свою вакцину через цей додаток, то термін дії «паперу» всього лише 180 днів. Добрі люди сказали, що обов’язково треба йти брати друкований варіант, там все набагато цікавіше.

Що ж, знову ж таки через особистий кабінет «Helsi.me» записався до лікаря, прийшов на бажану годину, особливих затримок не було й вже скоро я був у кабінеті.

Процедура отримання друкованого «Covid-сертифікату» не така вже й складна. Все що потрібно, так це принести зі собою закордонний паспорт (якщо він, звісно, що є). Якщо його немає, то згодиться й український. Особисто я надав дані закордонного, адже не секрет, що планую подорожувати Європою вже в найближчому майбутньому.

Вже за мить медсестра видала мені документ, його підписав дільничий лікар і єдине що попросив, так це піти в реєстратуру поставити необхідні печатки закладу, який видав сертифікат. Поставив, йду вже додому й помічаю що, згадувана вище, медсестра зробила помилку. Тому, коли отримуєте документ уважно перевіряйте всі дані: прізвище, ім’я, серія та номер паспорту й, особливо, до коли діє він. Це зараз найпоширеніша помилка.

Також читайте:   Воробус на лікарняному. Тиждень перший

Фішка друкованого «Covid-сертифікату» що він діє не 180-ть, а 365 днів. Тому, саме з ним можна їздити за кордон цілий рік. Тобто діє він до дати, коли ви зробили останню ін’єкцію.

Що ще цікавого пише на бланку? Дані про власника сертифікату на двох мовах, назва вакцини, коли вона була проведена. Це все, увага на двох мовах: українська та англійська.

Бажаного я добився, тепер спробую випробувати його поїхавши в іншу країну, бажано Європи й глянути як до наших сертифікатів відносяться там. Думаю що все буде добре, адже буквально вчора моя подруга з таким же полетіла в Німеччину й успішно приземлилася в аеропорту Берліна.

Поживемо, побачимо…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*