Як отримати “COVID-сертифікат” через додаток “Дія”, або чергова розминка для шиї

Covid-сертифікат

Що ж, друзі, дві дози вакцини під назвою «Moderna» я отримав, а, отже, настав час отримати заповітний сертифікат вакцинації.

Це можна зробити у вашого сімейного лікаря або ж згенерувати в додатку «Дія». До лікаря я завітаю вже незабаром, а поки що ж розповім як згенерувати свої дані у, згадуваному вище, додатку.

Міг би зараз наробити скріншотів, але додаток «Дія» так вже зроблений, що скріни робити неможливо. Треба ж таке.

Тому, дотримуємося простих інструкцій.

Заходимо в «Дію», натискаємо меню «послуги» – «Covid-сертифікати» – отримати сертифікат. Далі система почне шукати ваші дані. Перед тим як це зробити я зайшов в особистий кабінет «Helsi.me», перевірив чи є дані про мою вакцинацію. Вони є, тому думаю «Дія» мене має знайти.

І справді, мої дані знайдено, але є одне «але». Сертифікат треба підписати, а це робиться завдяки підпису, який вам потрібно зробити. Ось тут починаються приколи. Підпис робиться завдяки вашому лицю. Ви надаєте доступ до фронтальної камери й починаєте бавитися з своїм лицем. Система завдяки підказкам має розпізнати що цеп дійсно ви: покрутити голову праворуч, ліворуч, вниз, вирівняти до зеленої рамки. Одним словом, я бавився хвилин зо двадцять поки все вдалося.

Також читайте:   Про життя в умовах карантину, Великдень онлайн і таке всяке

Далі система видасть повідомлення що сертифікат успішно згенерований. Його знайти можна у меню «документи» – «внутрішній сертифікат».

А далі я просто офігів. Виявляється термін дії цього «добра» лише 180 днів. Уявіть собі, я думав хоча б рік чи два, а тут лише 180 діб. У голові навіть заклалася думка для чого я собі взагалі щось колов.

Цікаво який сертифікат видасть мені лікуючий лікар. Кажуть що його термін дії значно більший. Побачимо…

Як і цікаво буде глянути на те, як перевіряють документи під час виїзду за кордон.

Воробус отримав другу дозу вакцини. Перші відчуття
Черговий рагулізм під час вакцинації, або як я отримав другу дозу
“Хочу жити”, або як Воробус ходив вакцинуватися від “COVID 19”

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*