Юнацька Екстра-ліга (U-17): хто може зіграти у новому сезоні? Частина друга - Блог про Львів

Юнацька Екстра-ліга (U-17): хто може зіграти у новому сезоні? Частина друга

Ураган U-17

Продовжуємо розповідати про потенційних учасників нового чемпіонату юнацької Екстра-ліги (U-17).

«Ураган» (Івано-Франківськ). Наразі івано-франківська команда вважається головним фаворитом нового сезону. Це вона підтвердила на літньому турнірі у Чорноморську, де тренерський штаб «драконів» фактично представив команду зразка нового сезону. Там знайшлось місце не тільки лідерам команди (перша четвірка прикарпатців Федик – Скіцко – Афтанас – Запорожан теоретично може бути однією з провідних четвірок юнацької збірної України (U-17). – А. Т.), а і новачкам команди – вже екс-«олімпійцям» Дроздову, Драчуку та Солодчуку (ці троє гравців були лідерами чорноморського «Олімпіка» у минулому сезоні. – А. Т.). І на турнірі в Чорноморську «Ураган» виглядав не тільки потужно, а і злагоджено. Однак, це було влітку. Цікаво подивитись на «Ураган» зараз, у сезоні. На папері «дракони» зараз є фаворитами ЮЕЛ № 1. Але поки що це не гарантує івано-франківцям третього чемпіонства в цьому турнірі. Проте, буде цікаво подивитись на те, чи справдяться передсезонні прогнози на користь прикарпатців.

КІВС «Енергія» (Львів). Теоретично львів’яни є одними з претендентів на медалі нового сезону ЮЕЛ. До того ж, у цьому чемпіонаті «зелено-білі» матимуть змогу зіграти своїм найсильнішим (принаймні, на даний момент) складом. Маючи у своєму складі Яремчука, який вже виходив на майданчик у матчі дорослої Екстра-ліги, а також Гриновця, котрий має бути лідером атак своєї команди, це цілком можливо. До того ж, є Гілка, Шевчик та Линьов, які дуже класно проявили себе у чемпіонаті України (U-15), граючи у якості «позняків». Тому, від них чекаємо прогресу вже у своїй віковій категорії. Додайте сюди Березяка та Шумила, які у минулому сезоні змогли отримати лідерський досвід у «Енергії» (U-15), і це їм однозначно допоможе у матчах ЮЕЛ. Якщо все це з’єднати, то «Енергія» у цьому сезоні однозначно буде одним з претендентів на комплект нагород.

«Любарт» (Луцьк). Луцька команда вже готується виступати у ЮЕЛ, і це, безумовно, буде кроком уперед для волинян. Це буде другий сезон у Юнацькій Екстра-лізі для молодих «князів». Однак, за словами тренера лучан Олександра Лисенка, у минулому сезоні його підопічні лише придивлялись до рівня чемпіонату ту суперників. У цьому ж сезоні волинська команда планує поборотися за медалі чемпіонату. Погодьтесь, заява серйозна, а це фактично виклик фаворитам. До того ж, підопічні Олександра Лисенка знають, що їм є, на кого рівнятись, адже основна команда «Любарта» у сезоні 2020/2021 р. р. стала бронзовим призером чемпіонату України серед команд Другої ліги, а також чемпіоном України серед команд Першої ліги. Тому, «князі» планують не відставати від своїх старших одноклубників. До речі, деякі гравці «Любарта» (U-17) вже не тільки тренуються з «основою», а вже і підпускаються до матчів головної команди. І цей досвід, безумовно, теж допоможе юним волинянам у матчах ЮЕЛ.

Також читайте:   Збірна України (U-19) зразка 2019 року: хто і де зараз?

ДЮСШ (Валки). Для команди з Харківської області попередній сезон був надто вдалим у плані подій на футзальному майданчику. Мало того, що команда 17-річних валківчан дебютувала у Юнацькій Екстра-лізі (де посіла сьоме місце), так ще і 15-річні підопічні Віктора Детюка перемогли у Першій лізі у своїй віковій категорії. Все це логічно вилилося у питання: а як валківська команда виглядала би у Юнацькій Екстра-лізі? Тому, наразі ми сміливо розглядаємо цю команду як потенційного учасника ЮЕЛ. Тим більше, якщо враховувати досвід минулого сезону, то навряд чи «сіро-чорним» захочеться йти до Першої ліги, де рівень боротьби може бути не таким. У команди Віктора Детюка є гравці, які вже проявили себе, і які цілком реально можуть у перспективі не загубитись у дорослому футзалі. Так, ми розуміємо, що валківська команда здебільшого заточена на футбол, а не на футзал. Однак, якщо у когось є шанс не тільки проявити себе у футзалі, а і залишитись там, то ЮЕЛ може дати такий шанс. Яскравий приклад гравців чорноморського «Олімпіка» (Дроздова, Драчука та Солодчука), які своєю грою заслужили запрошення в «Ураган», є тому підтвердженням. Тому, все можливо. До того ж, знаючи те, як Віктор Детюк мотивує своїх підопічних (за що його вже жартома називають футзальним Кварцяним), дає яскраве свідчення того, що хлопчиками для биття представники Харківщини точно не будуть.

«Олімпік» (Чорноморськ). У минулому сезоні ця команда посіла восьме місце у дебютному для себе сезоні ЮЕЛ. З того складу наразі пішли в «Ураган» Драчук, Дроздов та Солодчук, які були на провідних ролях Ігоря Савельєва. Втрата одразу трьох провідних гравців, звичайно, боляче вдарила по можливих планах «Олімпіка» на майбутній сезон. Проте, як каже сам Ігор Володимирович, у цьому є плюс, що хлопці отримали можливість надалі зростати та прогресувати. До того ж, треба додати, що також з «Олімпіка» в «Ураган» поїхав і Метеленко, воротар команди U-15. Але якщо подивитись на цю ситуацію з іншого боку, то тут є інший момент. Якщо в «Олімпіку» на майбутній сезон залишаться Брескін, Калібов та Чілікін, то саме вони не тільки мають стати лідерами команди з Чорноморська (хоча по факту, вони такими і є), а й тими гравцями, навколо яких будуватиметься гра «Олімпіка». І теоретично саме ця трійка зараз має довести, що «Олімпік», навіть без Дроздова, Солодчука, Драчука та Метеленка, ще не сказав свого останнього слова у ЮЕЛ. До того ж, самобутніх колективів, які могли би відібрати очки у фаворитів, може і не вистачити. А «Олімпік» є саме таким колективом. І сподіваємось, що ми побачимо цей колектив з Чорноморська у Юнацькій Екстра-лізі.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*