Юнацька Екстра-ліга (U-17): хто може зіграти у новому сезоні? Частина перша - Блог про Львів

Юнацька Екстра-ліга (U-17): хто може зіграти у новому сезоні? Частина перша

U-17. Хто стане чемпіоном?

Вже у вересні стартує новий сезон в українському дитячо-юнацькому футзалі. Він стартує матчами за Суперкубок України, які проходитимуть у трьох вікових категоріях – U-11, U-13, U-15. Що стосується категорії U-17, то в ній, на жаль, цьогоріч Суперкубок України розіграний не буде.

Однак, наразі мова не про те. Наразі мова піде про новий сезон у Юнацькій Екстра-лізі (U-17). Як сказав у нещодавньому ексклюзивному інтерв’ю футзальному порталу «5х5» заступник Голови Комітету дитячо-юнацького футзалу АФУ та менеджер з проведення змагань Максим Чубінський, у новому сезоні ЮЕЛ повертається до звичного формату – система «дім-виїзд» зі спареними матчами. Нагадаємо, що у минулому сезоні через карантинні обмеження ЮЕЛ проходила у форматі «турової» системи. Наразі ми маємо таку ситуацію: вже п’ять команд підтвердили свої наміри взяти участь у новому сезоні Юнацької Екстра-ліги (U-17). Це «Кардинал-Рівнестандарт-ДЮСШ-4» (Рівне), «Ураган» (Івано-Франківськ), КІВС «Енергія» (Львів), «Любарт» (Луцьк), ДЮСШ «Хвиля» (Харків). Хотілося би, звичайно, щоб до цього числа ще хтось додався. Приведемо деякі факти минулого сезону. У Юнацькій Екстра-лізі, з урахуванням шосткінської КДЮСШ «Барса», яка знялася зі змагань після першого з’їзного туру, взяли участь десять команд. Половина з них могла би грати у Першій лізі (U-17), але чемпіонат України в цьому дивізіоні торік не проводився. Тому, деякі команди Першої ліги автоматично пішли на підвищення у ЮЕЛ. У той же час у чемпіонаті України (U-15) серед команд Вищої ліги зіграли дванадцять команд, і багато хто визнав, що цей чемпіонат був найсильнішим не тільки за підсумками сезону, а і за кілька останніх років.

Додамо також, що у чемпіонаті України (U-15) серед команд Першої ліги зіграли дев’ять команд. Використовуючи ці дані, автор даного матеріалу вирішив проаналізувати, хто ще може доєднатись до згаданих вище п’ятьох команд, про які ми, до речі, ще раз згадаємо нижче (заодно трохи детальніше представимо їх, хоча ці колективи насправді зайвий раз можна і не представляти, окрім, хіба що, «Хвилі». – А. Т.). Серед потенційних учасників нового сезону Юнацької Екстра-ліги ми розглядаємо ті колективи, які у минулому сезоні грали у чемпіонаті України (U-15) серед команд Вищої та Першої ліг, а також у ЮЕЛ (U-17). Окрім того, у нашому списку будуть і деякі команди, які не грали у зазначених турнірах у минулому сезоні, проте мають теоретичні шанси увійти до ЮЕЛ.

Також читайте:   Футзал. Третя Ліга. Сокіл 8:3 Фестиваль (Воробус знову в грі)

«Кардинал-Рівнестандарт-ДЮСШ-4» (Рівне). Чинний чемпіон Юнацької Екстра-ліги у минулому сезоні виграв практично без інтриги. Хіба що об’єднана команда з Роздільної та Чорноморська намагалась бодай би якось цьому завадити, але не вийшло. У новий сезон рівненська команда піде оновленим складом, оскільки майже весь «золотий» склад зразка минулого сезону наразі гучно стукає у двері «основи» «Кардинала-Рівнестандарта». Щоправда, можливо, хтось із «позняків» таки зможе допомогти нинішньому складу рівнян втримати чемпіонський титул, хоча це буде важко, особливо якщо подивитись на майбутні протистояння з «Ураганом». Тим не менш, наразі «Кардинал-Рівнестандарт-ДЮСШ-4» (U-17), скоріш за все, складатиметься з тих гравців, які у минулому сезоні грали у Вищій лізі (U-15). Тоді, нагадаємо, рівняни посіли четверте місце. Тому, для них буде справою честі не тільки спробувати захистити чемпіонство, яке здобули старші одноклубники, а і повернути Фортуні «боржок» за попередній сезон, у якому вихованцям ДЮСШ-4 дещиці не вистачило для того, щоб забрати у «Чорного моря» «бронзу».

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*