Юнацька Екстра-ліга (U-17): хто може зіграти у новому сезоні? Частина третя - Блог про Львів

Юнацька Екстра-ліга (U-17): хто може зіграти у новому сезоні? Частина третя

Валки

Продовжуємо розповідати про потенційних учасників нового чемпіонату юнацької Екстра-ліги (U-17).

КДЮСШ-1-МСК «Дніпро» (Черкаси). Ні для кого не секрет, що якби у минулому сезоні проходив чемпіонат України (U-17) серед команд Першої ліги, то команда з Черкас, так само як і валківська ДЮСШ, скоріше за все, грала би там. Однак, обставини склались таким чином, що черкащани провели сезон у Юнацькій Екстра-лізі (де їх, чесно кажучи, чекали ще сезон-два тому). Щоправда, команда з берегів Дніпра залишилась без медалей, проте вона здобула цінний досвід поєдинків проти топ-команд ЮЕЛ. І цей досвід зможе знадобитися черкаській команді зараз, якщо вона знову гратиме саме у цьому турнірі. Щоправда, якщо сказати чесно, то навряд чи черкащани гратимуть найсильнішим складом, оскільки та команда, яка складалася з юнаків 2004 року народження, вже пішла у «доросле життя». Щоправда, є шанс, що нинішньому складу «Дніпра» можуть допомогти «позняки». Тоді «Дніпро» ще може поборотися з командами ЮЕЛ. Чому в цій команді потрібно зробити акцент на «позняках»? Річ у тім, що команда КДЮСШ-1-МСК «Дніпро» (U-15) минулий сезон провела у Першій лізі (до речі, це єдина команда зі структури черкаського клубу, яка грала не у Вищій лізі і не у ЮЕЛ. – А. Т.). Тому, досвід деяких гравців, які будуть «позняками» або ж такими, які підходить саме під категорію U-17 (наприклад, Соломка, який 2005 року народження) матиме дуже важливе значення для адаптації тих черкаських футзалістів, які ще на такому рівні не грали. До того ж, маємо надію на те, що минулорічний досвід виступів у ЮЕЛ буде для чепкаського приводу приводом та стимулом не повертатись у Першу лігу, а грати саме в елітному дивізіоні українського дитячо-юнацького футзалу.

ДЮСШ-ФСК «Іллічівець» (Роздільна/Чорноморськ). Юнацьку Екстра-лігу складно уявити без об’єднаної команди з Роздільної та Чорноморська. Ця команда зібрала повний комплект нагород, і по праву вважається однією з титулованих команд ЮЕЛ разом з «Ураганом». У цього колективу була непогана команда 2002-2003 року народження. Та й у минулому сезоні «червоні» робили все для того, щоб не дати рівнянам з ДЮСШ-4 стати чемпіонами. Однак, представники Одещини здобули лише «срібло». Наразі ситуація така, що ще не факт, що роздільнянці та чорноморці гратимуть у новому сезоні ЮЕЛ. Так, у цієї команди є Заносій (мабуть, наразі головна зірка цієї команди, до того ж – кандидат до юнацької збірної України), є Парулава, який виконує великий обсяг роботи, є Сташевський, Мураховський, Мисливий, Томіхін. Однак, літній турнір «CHORNOMORSK CUP» (U-16) показав, що навряд чи ця команда з Одеської області зможе у новому сезоні на щось претендувати в плані медалей. Але повертаємось до першого речення: Юнацьку Екстра-лігу складно уявити без об’єднаної команди з Роздільної та Чорноморська. Тому, сподіваємось, що один зі старожилів Юнацької Екстра-ліги (окрім об’єднаної команди з Одещини, лише «Ураган», «Кардинал-Рівнестандарт-ДЮСШ-4» та КІВС «Енергія» брали участь в усіх сезонах ЮЕЛ. – А. Т.) не пропустить цей чемпіонат.
«Чорне море» (Одеса). Бронзовий призер чемпіонату України (U-15) серед команд Вищої ліги, за своїм потенціалом «Чорне море» – це не тільки одна з команд, яка цілком реально може поповнити Юнацьку Екстра-лігу, а й претендувати там на медалі. Тренерський штаб «Чорного моря» поступово підводив своїх підопічних до участі у ЮЕЛ. І зараз одеська команда має реальні шанси показати свій потенціал у найсильнішому дитячо-юнацькому чемпіонаті України. Щоправда, тут треба зазначити, що у складі «Чорного моря» виступають гравці 2006-2007 років народження, а грати їм доведеться проти суперників 2005, а також «позняків» 2004 років народження. Чи не налякає цей факт одеситів? Якщо ні, то «Чорне море» вже у цьому сезоні може скласти гідну конкуренцію і «Урагану», і ДЮСШ-4, і іншим далеко не слабким учасникам ЮЕЛ. Більше того – у «Чорного моря» буде реальна нагода довести, що «бронза» чемпіонату України (U-15) – це лише початок, а у ЮЕЛ одеська команда точно претендуватиме на медалі більш високого ґатунку.

Також читайте:   Хто стане суперником збірної України на євро-2016. Прогноз від Воробуса

«Фенікс» (Харків). Віце-чемпіон України (U-15) серед команд Вищої ліги однозначно заслужив на те, щоб спробувати свої сили у Юнацькій Екстра-лізі (U-17). І у «фіолетових» є все для того, щоб стати дійсно серйозною бойовою одиницею у ЮЕЛ. Ця команда однозначно могла би стати грозою авторитетів, що вона вже неодноразово доводила. Однак, єдиний момент, через який «Фенікс» може мати проблеми у ЮЕЛ – це майже відсутність гравців 2005 року народження (таких лише двоє – Шевченко та Дудін). Решта гравців – 2006-2007 років народження, а Євсюков – взагалі 2008 року народження. Відповідно, у складі «фіолетових» немає «позняків» 2004 року народження, які могли би підсилити команду. Звичайно, це не виправдовування, але такі фактори можуть завадити цій симпатичній команді взяти участь у ЮЕЛ. Тому, є варіант, що «Фенікс» зіграє у чемпіонаті України (U-16). Тим більше, якщо у цьому турнірі бодай би на 80 % збережеться минулорічний склад учасників, то чемпіонат серед 16-річних за рівнем нічим не поступатиметься ЮЕЛ. До того ж, там у «Фенікса» будуть свої «рахунки» з «ДЮСШ-Respect» та ДЮСШ № 25 за попередній сезон. Але, якщо чесно, без «Фенікса» Юнацька Екстра-ліга (U-17) ризикує багато втратити. До того ж, «Фенікс» вже встиг дебютувати у дорослому футзалі, і цей досвід однозначно допоможе команді у майбутньому.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*