Чому варто поїхати в Карпати - Блог про Львів

Чому варто поїхати в Карпати

Українські Карпати

Українські Карпати – одне з чудес країни. Будучи домом для багатого фольклору та незліченної кількості легенд, сьогодні Карпати пропонують гірськолижні курорти взимку і чудові можливості для піших прогулянок навесні, влітку і восени.

Найчистіше повітря, гірські вершини, густі ліси, величні водоспади, мінеральні джерела, велика кількість
природних заповідників, вражаючого біорізноманіття та особливої атмосфери, властивої лише Карпатам, – лише кілька причин, чому люди зачаровані магією цього регіону та обирають оздоровчий відпочинок в Карпатах.

Карпатські гори України поділяються на три регіони рельєфу: Прикарпаття, Карпати та Закарпаття. Кожен регіон характеризується своїми особливостями та кліматичними особливостями.

То чому ж варто поїхати в Карпати?

Побачити гори, ліси, озера

Щоб отримати найкращі враження, радимо пройтися хоча б трохи по незайманій, не туристичній частині частини лісів і гір. Звичайно, за умови, що у Вас є досвідчений гід. Для досліджуючи гори та ліси, найкраще поїхати в Закарпатську область і неподалік зупинитися для оздоровлення. Наприклад, в Ізках. Цей курорт розташований у чудовому місці з мінімальними перешкодами та шумове забруднення. Він спрямований на розслаблення та відпочинок та пропонує спа-процедури, йогу, верхову їзда, лижі та апіотерапію. Котеджі зроблені з дерев’яних блоків і ресторан пропонує чудову їжу.

озеро Синевир

Неодмінно відвідайте озеро Синевир – найбільше озеро Західної України. Озеро прекрасне в будь-яку пору року. До речі, якщо Вам пощастить побачити озеро після снігової бурі взимку, це видовище, яке запам’ятається на все життя.

Зустріти захід та схід Сонця

Якщо Ви коли небудь прокидалися рано-вранці на горі, і бачили, як пливуть хмари знизу, напевно, Вам захочеться відчувати це знову і знову. Навіть незважаючи на те, що ми мало не щодня бачимо захід і схід Сонця, зазвичай ми цього не помічаємо. Але це стає цілком іншим в таких місцях, як гори, моря та океани.

Також читайте:   Подорож у Свірзький замок або як не замерзнути у компанії ентузіастів

Зустріти захід та схід Сонця

Відчути гостинність місцевих мешканців

Карпати – це дуже гостинний регіон, і рекомендується відчути місцеве життя з його дуже серце – з сіл. Майже в кожному селі, де проживає більше 100 жителів, можна знайти кімнату для оренди в одному з місцевих будинків. Таким чином Ви зможете познайомитися з людьми, побачити їх спосіб життя, скуштувати справжню їжу та глибоко зануритися у місцеву культуру. Ще одна причина не просто відвідати села, а жити там – це фольклор та легенди. У людей багато історій для розповідей.

фольклор та легенди

Покуштувати страви національної кухні

Національна кухня – невід’ємна частина будь-якого етносу. Після довгого дня піших прогулянок Ви знайдете багато цікавого для вивчення в місцевій «колибі». Деякі речі, раджу Вам спробувати такі страви:

  • Банош – страва з кукурудзяної крупи, вершків або сметани та “бриндзи”, спеціального сиру, що виробляється в цьому регіоні.
  • Страви з білих грибів. Цей гриб не випадково називають «царським грибом». Він має такий насичений смак, що його неможливо забути після того, як Ви його спробуєте. Найкращі страви з білих грибів – це суп з білих грибів, мариновані гриби та білі гриби в сметані.

І є ще багато-багато інших смачних страв, які варто спробувати!

банош

Чому нас заманює магія гір? Ніхто точно не знає, але, можливо, Джон Мюр мав рацію коли він сказав: «Ти не в горах. Гори в тобі».

За матеріалами сайту izki.ua.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*