ЧС-2021. 1/4 фіналу. Іспанія – Португалія – 2:4 ЕТ - Блог про Львів

ЧС-2021. 1/4 фіналу. Іспанія – Португалія – 2:4 ЕТ

Португалія перемагає

Дуже шкода, що чергове піренейське дербі цього разу відбулося лише на чвертьфінальній стадії чемпіонату світу. Оюидві команди – і збірна Іспанії, і збірна Португалії – варті того, щоб зіграти у фіналі. Але спочатку потрібно було пройти до півфіналу, а путівка до цієї стадії змагань лише одна. Тому, матч обіцяв бути запеклим. До того ж, іспанці явно хотіли взяти реванш у Рікардіньо та компанії за поразку у фіналі Євро-2018. Тому, на цей поєдинок у підопічних Федеріко Відаля була особлива мотивація.

Збірна Португалії спробувала одразу позначити своє бажання взяти гру під свій контроль, створивши момент біля воріт Хесуса Ерреро, але найбільш гостра нагода на початку гри була у іспанців, коли Адольфо не зміг влучити у порожній кут воріт з перспективної позиції. У відповідь Бруно Коельо пройшов до воріт Хесуса Ерреро, немов гірсколижник на слаломі, але відкрити рахунок йому теж не судилося. Однак, цей момент став тривожним дзвіночком для оборони «Червоної фурії». Більше того – цей момент цілком реально міг мати свої наслідки, адже після цього португальці почали поступово наближатись до воріт збірної Іспанії. Більше того – по ходу першого тайму підопічні Жоржа Браза виглядали трохи гостріше та цікавіше за своїх візаві. Іспанці же виглядали чи то розгубленими, чи то не до кінця налаштованими на гру. Щоправда, після екватору першого тайму в них з’явилась одна важлива перевага – у збірної Португалії було п’ять командних фолів. А це означало, що португальські футзалісти тепер були змушені більш уважно грати у захисті, і при цьому не фолити. Але при цьому іспанці теж не відставали у плані набору командних порушень. І це було своєрідним доповненням до того, що іспанці у першому таймі виглядали дуже блідо та не були схожими самі на себе. Хоча під кінець гри саме у іспанців був найбільш реальний момент для того, щоб відкрити рахунок – португальський голкіпер Бебе привіз на свої ворота шостий фол і, відповідно, дабл-пенальті. Під цей удар Бебе помінявся з Вітором Уго, і ця заміна, вочевидь, вплинула на Адрі, який не забив 10-метровий. І це було ще одним свідченням незрозумілої гри іспанців у першому таймі.

Але після перерви «Червону фурію» ніби підмінили. Вже на старті другої 20-хвилинки іспанці забили два м’ячі у ворота збірної Португалії. Почалося все з того, що Адрі скористався пасом з глибини та перекинув Бебе. А вже за кілька миттєвостей Адрі реалізував штрафний. Тут потрібно відзначити помилку Бебе, який знову, як і в матчі проти збірної Сербії, помилився позиційно. Ось так швидко іспанці повели в рахунку та змусили своїх принципових суперників думати про те, як би відігратися. Однак, підопічним Жоржа Браза довелося трохи відійти від такого «холодного душу». І робили це португальці поступово, але водночас вони не втрачали надії на те, щоб якомога швидше скоротити своє відставання до мінімуму.

Також читайте:   Кучухідзе: «Україна повинна ввести нульовий податок на виграш, щоб бути нарівні з провідними європейськими операторами»

Зрештою, після екватору другого тайму португальцям таки вдалося забити м’яч у ворота збірної Іспанії. І тут не обійшлося без помилки Хесуса Ерреро, який мав би впоратися з дальнім ударом від Андре Коельо, але замість цього пропустив м’яч у власні ворота. Щоправда, заради справедливості, зазначимо, що перед Хесусом Ерреро був невеличкий відскок м’яча, проте все одно воротар такого високого класу мав би впоратися з цим ударом. І цей гол надихнув португальців на подальші атаки на ворота збірної Іспанії. До того ж, було відчуття, що і психологічна перевага була на боці чемпіонів Європи. А на 36-й хвилині Зікі Те відгукнувся на простріл, який був адресований на «п’ятачок», і після цього рахунок вже став 2:2. За такого перебігу подій португальці могли цілком реально і вирвати перемогу в основний час, але їх стримував той факт, що у них вже було п’ять командних фолів, і тому підопічні Жоржа Браза намагалися зіграти більш обережно у захисті, щоб не првезти собі ще один 10-метровий. Зрештою, саме така обережна гра Рікардіньо та компанії, можливо, і стала причиною того, що матч перейшов у екстра-тайми.

А ось у першій додатковий 5-хвилинці стався епізод, який фактично вплинув на подальшу долю поєдинку. Райя, намагаючись перервати передачу на суперника, фактично перекинув свого ж воротаря та одноклубника по «Мовістар Інтеру» Хесуса Ерреро та записав на свій рахунок автогол. І знову ж таки – після того, як рахунок став 3:2 на користь португальців, вони знову почали більше уваги приділяти саме обороні. До того ж, у ключових епізодах вдало грав Бебе, який виправився за помилки, котрі призводили до голів у основний час. А коли наприкінці другого додаткового тайму Пані Варела зробив рахунок 4:2 на користь збірної Португалії, то одразу стали зрозумілими кілька моментів. По-перше – збірна Іспанії вдруге поспіль залишила чемпіонат світу на стадії 1/4 фіналу. По-друге – «Червоній фурії» не вдалося взяти реванш за поразку у фіналі Євро-2018. І по-третє – збірна Португалії вдруге поспіль зіграє у півфіналі чемпіонату світу.

Іспанія – Португалія – 2:4 ЕТ
Голи: Адольфо (22), Адрі (23) – Андре Коельо (31), Зікі Те (36), Райя (43 – автогол), Пані Варела (48)
Іспанія: Хесус Ерреро – Ортіс, Адольфо, Адрі, Рауль Кампос – Мельядо, Райя, Рауль Гомес, Чіно – Толра, Солано, Борха, Бебе
Португалія: Бебе (Вітор Уго, 20) – Фабіу Сесіліу, Жоао Матуш, Рікардіньо, Бруно Коельо – Андре Коельо, Ерік, Тьяго Бріту, Пані Варела – Зікі Те, Афонсо, Мігель Анджело, Томаш Пасу
Попередження: Райя (17), Мельядо (25) – Бруно Коельо (12), Бебе (20), Пані Варела (33), Андре Коельо (39)
На 20-й хвилині Адрі (Іспанія) не реалізував 10-метровий (мимо воріт).

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*