ЧС-2021. 1/8 фіналу. Бразилія – Японія – 4:2 - Блог про Львів

ЧС-2021. 1/8 фіналу. Бразилія – Японія – 4:2

Після того, як збірна Японії у рамках групового турніру провела непоганий поєдинок проти збірної Іспанії (хоча у підсумку і програла «Червоній фурії»), можна було не сумніватись у тому, що і бразильцям Хенмі та компанія зможуть попсувати нерви. Хоча з іншого боку – враховуючи те, як майже на одному диханні бразильці пройшли груповий етап, то можна було зробити висновок, що на команду з Азії у поєдинку з «пентакампеонами» не чекає нічого хорошого.

Але представники Країни Висхідного сонця зноак перевершили всі сподівання. Вже на 4-й хвилині вони повели в рахунку після дуже курйозного голу у виконанні Хоші – м’яч від рук Гітти влетів у ворота. Але буквально одразу своїм голом відповів Феррао, який зробив ще один крок до звання найкращого бомбардира чемпіонату. Ця швидка відповідь мала свої наслідки: бразильці пішли вперед, щоб одразу забити і другий м’яч. У деяких епізодах до атак підключався Гітта, який, вочевидь, хотів виправитися за пропущений гол. Проте, у протилежних воротах грав Пірес, який після пропущеного голу не просто швидко прийшов до тями, а й піймав кураж та відбивав усе, що летіло у ствір його воріт. Японці, звичайно, за такої натхненної гри свого воротаря могли відповідати своїми моментами. Зокрема, свої нагоди мали Шіміцу, Хенмі та Олівейра, до якого, щоправда, була прикута особлива увага, тому далеко не завжди натуралізований гравець збірної Японії міг апоявити всі свої чесноти. Але здебільшого японська команда була змушена захищатись, особливо коли у бразильців виходив силовий варіант граючої четвірки. Підопічні Маркіньоса Шав’єра робили акцент на дальні удари, і більшість з них була направлена безпосередньо у ствір воріт. Але Пірес давав собі раду з цими ударами, зберігаючи свої ворота та даруючи своїй команді шанси на хороший результат.

По ходу другого тайму складалося таке враження, що гравці збірної Японії вже почали десь підсідати фізично. І це певною мірою було на руку бразильській збірній, яка продовжувала грати першим номером, шукаючи ключі до воріт Піреса. Але голкіпер японців, як і раніше, грав надійно. Однак, той факт, що бразильці все-таки виглядали більш свіжішими та гострішими в атаках, все-таки дався взнаки, коли Леозіньо за рахунок швидкої роботи своїх ніг сам собі створив момент, який і реалізував – 2:1 на користь «селесао». Цей гол був надважливим для підопічних Макіньоса Шав’єра, які довгий час не могли реалізувати свою ігрову перевагу. Щоправда, при цьому вже після цього голу у бразильців почались деякі проблеми. Річ у тім, що «пентакампеони» по ходу другого тайму збирали командні порушення, і в один прекрасний момент вони опинитись на відстані одного фолу від дабл-пенальті. В цьому, звичайно, був шанс для японців, але їх візаві намагались не доводити справу до 10-метрового, тому грали якомога акуратніше. А гол Піто на 38-й хвилині мав би розрядити напружену атмосферу в цьому поєдинку. Сам же гол вийшов шикарним. Тут і виконавська майстерність Піто була на високому рівні, і пас з глибини – не менш шикарний. Але перевага в два м’ячі в цьому поєдинку була недовго, і японцям завдяки голу Нішітані та невпевненій грі Гітти в цьому епізоді вдалося скоротити своє відставання до мінімуму. І цілком логічно, що після цього японці пішли з п’ятим польовим, намагаючись врятувати гру. Однак, їх сподвання на останній хвилині основного часу розвіяв Гадейя, чий гол у підсумку і допоміг «селесао» подолати перший раунд плей-оф.

Також читайте:   Ліга чемпіонів: стали відомі суперники «Урагану» по Елітному раунду

Бразилія – Японія – 4:2
Голи: Феррао (5), Леозіньо (31), Піто (38), Гадейя (40) – Ш. Хоші (4), Нішітані (38)
Бразилія: Гітта – Родріго, Дієго, Гадейя, Феррао – Піто, Марлон, Дієгіньо, Леандро Ліно – Вінісіус Роша, Леозіньо
Японія: Пірес – Шиміцу, Хенмі, Нішітані, Олівейра – Мурота, Ш. Хоші, Мінамото, Ягі – Р. Хоші, Морі, Като
Попередження: Родріго (36) – Като (30)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*