ЧС-2021. 1/8 фіналу. Казахстан – Таїланд – 7:0 - Блог про Львів

ЧС-2021. 1/8 фіналу. Казахстан – Таїланд – 7:0

Казахи перемагають

Якщо говорити про те, які пари подарувала стадія 1/8 фіналу чемпіонату світу, то вважалось, що саме пара Казахстан – Таїланд є однією з найбільш рівних. Щоправда, все-таки передматчеві розклади стверджували протилежне та схилялись у бік казахстанської збірної. В принципі, зі статусом та рівнем гравців збірна Казахстану була фаворитом у цій парі. Але з іншого боку – не варто було би скидати з рахунків досвідчених лідерів збірної Таїланду – Туенкланга та Вонгкаео, які могли би організувати хороший результат для своєї команди.

Збірна Казахстану підтвердила свій статус фаворита вже на початку гри, забивши два швидких м’ячі у ворота Ханкампи. Спочатку Турсагулов прийняв передачу Дугласа та ударом п’ятою влучив у ворота збірної Таїланду. А за кілька миттєвостей відзначився і сам Дуглас. Таким чином, рахунок вже на старті гри був 2:0 на користь казахстанської збірної, у той час як для представників Таїланду це був наче холодний душ. І проблема в тому, що прийти до тями після такого початку тайці не змогли фактично до кінця першого тайму. Це дозволяло збірній Казахстану контролювати гру цілком та повністю, а подекуди біля воріт Ханкампи було гаряче, проте рахунок залишався все таким же. Що стосується гри збірної Казахстану в обороні, то підопічні Кака практично не мали багато роботи у захисті (за винятком того епізоду, коли Дуглас ліквідував потенційно небезпечну контратаку супеників), тому Ігіта не так часто вступав у гру. Це ще одне свідчення домінування збірної Казахстану на майданчику. А третій гол у ворота збірної Таїланду, який незадовго до перерви забив Дуглас, лише яскраво це підтвердив.

Враховуючи рахунок 3:0 на свою користь, гравці збірної Казахстану свідомо віддали ініціативу суперникам, які практично з початку другого тайму почали грати вп’ятьох. Але проблема в тому, що розіграш п’ятого польового гравця у збірної Таїланду не працював так, як це було у поєдинку проти Соломонових островів. Гра у форматі 5х4 не працювала проти збірної Казахстану, яка не тільки грамотно захищалась, а і ловила на помилках своїх опонентів, що дозволило спочатку Тайнану, а потім Нургожину вразити порожні ворота тайців. Фактично за такого перебігу подій ставало зрозуміло, що саме Казахстан оформить перепустку до чвертьфіналу від цієї пари. До речі, неможливо не відзначити саме Тайнана. У першому таймі він віддав дві гольові передачі на Дугласа, а у другій 20-хвилинці і сам забив, і гольовий пас на Нургожина теж записав на свій рахунок. Безумовно, шикарний ігровий перфоманс від гравця «Ель-Посо» та збірної Казахстану.

Також читайте:   «Кубок Водяна»: результати матчів другого ігрового дня + ВІДЕО

Однак, до кінця матчу залишалося ще багато часу, а у казахстанців по ходу другого тайму з’явилась проблема з перебором командних фолів, що по такій грі було трохи дивним. Тим не менш, у цьому був шанс для збірної Таїланду – змусити гравців збірної Казахстану заробити до свого пасиву шостий фол, а потім спробувати реалізувати дабл-пенальті та «розмочити» Ігіту. Така можливість у тайців з’явилась трохи згодом, а конкретно – після екватору другого тайму. Проте, спочатку тайські футзалісти пропустили шостий м’яч у свої ворота – цього разу в порожню «рамку» поцілив Кнауб. І тільки після цього у тайців з’явилась дійсно реальна нагода забити свій гол у цьому матчі – кахахстанці так привезли собі шостий фол, проте Ігіта не дав Туенклангу забити дабл-пенальті. А вже трохи згодом і сам Ігіта проявив себе у ролі бомбардира, забивши у порожні ворота збірної Таїланду, після чого він поступився своїм місцем у «рамці» Атантаєву. Але тайцям не вдалося «розмочити» і цього воротаря, який у підсумку теж відіграв на «нуль», а збірна Казахстану, відповідно, здобула розгромну «суху» перемогу над Таїландом та вийшла до чвертьфіналу.

Казахстан – Таїланд – 7:0

Голи: Турсагулов (3), Дуглас (4, 19), Тайнан (23), Нургожин (24), Кнауб (32), Ігіта (37)
Казахстан: Ігіта (Атантаєв, 38) – Дуглас, Оразов, Турсагулов, Тайнан – Нургожин, Акбаликов, Кнауб, Єссенаманов – Валіуллін, Карагулов, Сарбассов, Токаєв
Таїланд: Ханкампа (Фупун, 35) – Сорнвічан, Вонгкаео, Туенкланг, Чемчароен – Спірангспірот, Вангсама-Аео, Юнгвонгссук, Чудеч – Раттанавонгсвас, Осаманмуса, Джамграджанг
Попередження: Вонгкаео (17), Каювілай (28)
На 34-й хвилині Туенкланг (Таїланд) не реалізував 10-метровий (воротар)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*