ЧС-2021. Група «D». Панама – Чехія – 1:5 - Блог про Львів

ЧС-2021. Група «D». Панама – Чехія – 1:5

Прем'єрна перемога Чехії

Якщо Вільнюс та Каунас відкрили у себе чемпіонат світу в перший день, то у Клайпеді перший матч ЧС-2021 відбувся під час другого ігрового дня. І першими на майданчик місцевої арени вийшли збірні Панами та Чехії, які грають у групі «D».

Чехи на старті гри красномовно показали панамцям, хто є фаворитами матчу, забивши два швидких голи. Спочатку рахунок відкрив Заруба, який скористався передачею Словачека. А за кілька хвилин вже воротар чеської збірної Вахала віддав гарну передачу, яка у підсумку стала гольовою – відзначився Сейдлер. Однак, на цьому Сейдлер не зупинився, і вже на 10-й хвилині ще двічі вразив ворота Пеньясоли, довівши перевагу чехів до 4:0. І, якщо говорити чесно, то цей рахунок практично повністю відображав те, що відбувалося на майданчику. Чехи домінували, контролювали гру, створювали моменти і, відповідно, неодноразово могли збільшити свою перевагу. Однак, при цьому панамці намагались подекуди гідно відповідати. За моментами вони, звичайно, поступалися чехам, проте іноді вони змушували Вахалу трохи попрацювати. Більше того – футзалісти збірної Панами подекуди не боялись йти в обіграш та демонструвати свою техніку, до чого їх чеські візаві, зважаючи на рахунок, були не зовсім готові до таких дій з боку панамської команди. Складалося враження, що панамці просто скинули з себе тягар відповідальності за результат, тому в них виходили такі маневри. Щоправда, це не призвело до голу у ворота Вахали у першому таймі, хоча один гол панамська збірна могла забити, коли Рівас відгукнувся на простріл з кутового, але з близької відстані не влучив у ворота.

Рахунок першого тайму дозволяв наставникові чеської збірної Томашу Нойманну трохи експериментувати зі складом та четвірками вже у другому таймі. Але при цьому чехи продовжували контролювати гру та подекуди шукати ключі до воріт Пеньялоси. Окрім того, іноді до чужих воріт підключався Вахала (хоча одного разу він це робив і у першій 20-хвилинці), за рахунок чого чехи могли у бойових умовах потренувати гру з п’ятим польовим. І при цьому чеські футзалісти дозволяли грати своїм опонентам, чим панамці намагались бодай би один раз скористатись. Однак, по факту вийшло так, що забили не панамці, а знову ж таки чехи. Це сталося у середині другого тайму, коли капітан чеської збірної, Решетар, відгукнувся на класну передачу з глибини, прибрав суперника та пробив по воротах Пеньялоси. Щоправда, тренерський штаб збірної Панами запросив «челлендж» щодо ймовірного фолу в атаці з боку Решетара. Однак, після відеоперегляду епізоду арбітри вказали на центр майданчику, і це означало, що рахунок став 5:0 на користь підопічних Томаша Нойманна.

Також читайте:   Футбол. Чемпіонат України. Карпати 2:0 Таврія (відео)

А наприкінці матчу сталася подія, котра, мабуть, переписала історію чемпіонатів світу з футзалу в плані віку гравців, які брали участь у фінальній стадії. Онджей Вахала поступився місцем у воротах досвідченому Лібору Герчаку, якому на момент участі на чемпіонаті світу 2021 року було 46 років. І це означало, що саме Герчак відтепер став найстаршим гравцем, який виходив на майданчик під час фінальної частини чемпіонатів світу з футзалу. Щоправда, відзначити цю подію грою на «нуль» Герчаку не судилося. Саме його і «розмочили» панамці зусиллями Гудріджа, який забив «гол престижу» для своєї команди. І на цій мажорній ноті для збірної Панами, але не дуже веселій для Герчака поєдинок завершився. 5:1 – перемога чехів.

Панама – Чехія – 1:5
Голи: Гудрідж (39) – Заруба (2), Сейдлер (5, 10, 10), Решетар (30)
Панама: Пеньялоса – Макензі, Рівас, Гудрідж, Кастрельйон – Мілорд, Ортіс, Апарсіо, Херст – Де Леон, Ледесма, Дель Росаріо, Кампос
Чехія: Вахала (Герчак, 38) – Заруба, Коуделка, Словачек, Д. Дрозд – Сейдлер, Внук, Кріванек, Голи – Решетар, П. Дрозд, Вокоун, Йост
Попередження: Гудрідж (35) – Йост (38)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*