ЧС-2021. Група «В». Єгипет – Гватемала – 6:3 - Блог про Львів

ЧС-2021. Група «В». Єгипет – Гватемала – 6:3

Єгипет

У контексті боротьби за право вийти у плей-оф, можна було сміливо сказати, що зустрічались дві команди, які теоретично могли претендувати на вихід з групи. Більше того – після того, як збірна Гватемали переграла команду Узбекистану, то її шанси на продовження боротьби стали трохи кращими. Але для того, щоб підтвердити свої амбіції, гватемальцям потрібно було перемагати у матчі проти єгиптян, які теоретично мали би встигнути відійти від дуже невдалого поєдинку проти команди РФС.

Початок матчу показав, що египтяни, вочевидь, ще знаходились думками у попередньому поєдинку, який вже потрібно було би забути. У них не виходив контроль м’яча, а в діях гравців була чи то спустошеність, чи то приреченість. Це було явно на руку збірній Гватемали, яка підходила до гри у більш позитивному настрої. Однак, парадокси футзалу бувають іноді такими, що один гол може змінити все, навіть настрій команди. Так цього разу трапилось і з єгипетською командою, яка відзначилась першою в цьому поєдинку. Здавалося б – звичайний розіграш ауту. Проте, м’яч після розіграшу цього стандартного положення дійшов до Мансура, який стояв на дальній стійці фактично ніким не прикритий, і саме він перевів переправив «пошту» в один дотик у ворота. З психологічної точки зору це був хороший момент для того, щоб египетські футзалісти повірили у себе. Тепер було цікаво подивитись на те, як підопічні Гехада Ель-Сайєда діятимуть надалі. Що стосується збірної Гватемали, то навряд чи цей пропущений гол якось завадив амбіціям цієї команди, яка в разі перемоги могла би забезпечити собі вихід у плей-оф. Але по факту цей гол мав би стати дзвіночком для гватемальців. Однак, судячи з того, що відбувалося надалі на майданчику, можна зробити висновок, що гватемальці почули цей сигнал тривоги, тому вони робили спроби зрівняти рахунок ще до перерви. Зокрема, можна згадати дві дуже хороші нагоди у Кампаньяка та один момент у Агілара. Однак, десь гватемальцям не вистачало фарту. А десь вдало діяв Аблельнасер, який своїми «сейвами» давав повірити своїм партнерам у те, що вони реально можуть здобути перемогу в цій грі. Інша справа, що у польових гравців єгипетської збірної не вдавалося підтримати дії свого воротаря своїми успіхами в атаці, тобто – «фараонам» не вдавалося збільшити перевагу в рахунку. За що вони поплатились на 16-й хвилині, коли Мансілья підтримав контратаку, яку організував Сантісо. І саме Сантісо видав пас для Мансільї фактично на порожні ворота, і «сімці» збірної Гватемали залишалось лише одне – не схибити.

У гватемальців ще було кілька нагод для того, щоб забити у ворота Абдельнасера. Один тільки Альварадо мав як мінімум три моменти для того, щоб стати автором свого голу у ворота Абдельнасера. Однак, незважаючи на всі зусилля гватемальських футзалістів, забити «гол у роздягальню» вони не змогли. А це означало, що у другому таймі, з урахуванням нічийного рахунку на табло, і Гватемалі, і Єгипту доведеться розпочинати все спочатку.

Також читайте:   Чемпіонат Португалії: результати матчів 23 туру + ВІДЕО

Якщо говорити коротко про другу 20-хвилинку, то її можна назвати лише так: «гойдалки» на виживання. Щоправда, коли Патрік Руіс вивів свою команду вперед, то тоді ще ні про які «гойдалки» не було мови. По грі складалося враження, що збірна Гватемали дійсно зможе довести гру до переможного кінця. Ондак, у якийсь момент єгиптяни почали додавати у грі, і у Раміреса додалося роботи. А потім на майданчику у збірної Єгипту частіше став з’являтися Ель-Ашвал, який у першій 20-хвилинці майже не отримував ігрового часу. І саме його поява фактично змінила гру. Спочатку він забив сам, однак Вандерлей Руіс знову зробив рахунок нічийним – 3:3. Проте, вже зовсім скоро Ель-Ашвал віддав гольову передачу на Шулу, який знову вивів єгипетську команду вперед. А ще за кілька миттєвостей Ель-Ашвал знову взяв активну участь у результативній атаці своєї команди. Саме його удар відбив перед собою Рамірес, а вже потім Еід добив м’яч у сітку воріт збірної Гватемали. Трохи згодом саме капітан збірної Єгипту – Еід – зробив хет-трик, який остаточно схилив шальки терезів на користь «фараонів». І саме Еід потім був визнаний героєм матчу. Однак, на думку автора цього матеріалу, ані хет-трику від Еіда, ані підсумкової перемоги египтян не було би, якби не вихід у другому таймі Ель-Ашвала, який не тільки освіжив гру своєї команди, а й перевернув хід поєдинку догори дригом.

Гватемальська команда якось намагалась повернутись у гру за рахунок виходу п’ятого польового, Але вона трохи хаотично розігрувала зайвого гравця, і це було на руку збірній Єгипту, яка не тільки перемогла у цій зустрічі, а і втрутилась у боротьбу за вихід у плей-оф з другого або третього місця групи «В». І тепер виникає питання: а де ця збірна Єгипту була у матчі проти команди РФС?

Єгипет – Гватемала – 6:3
Голи: Мансур (4), Ель-Ашвал (32), Шула (35), Еід (36, 37, 40) – Мансілья (16), П. Руіс (25), В. Руіс (33)
Єгипет: Абдельнасер – Дунга, Мансур, Шула, Алла – Саід, Боді, Еід, Кокі – Ель-Ашвал
Гватемала: Рамірес – Мансілья, Енрікес, Сантісо, Сандовал – Кампаньяк, В. Руіс, П. Руіс, А. Агілар – Альварадо, Алай
Попередження: Дунга (30)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*