Чим займається митний брокер? - Блог про Львів

Чим займається митний брокер?

митний брокер

Ви можете спробувати самостійно вилікувати грип, захистити себе в суді або зробити сайт, але без допомоги професіоналів це навряд чи вийде так, як хочеться. З митним оформленням схожа ситуація.

Якщо справа стосується ввезення або вивезення вантажу, можна звернутися до митного брокера – компанії-посередника між митницею та бізнесом, наприклад, сюди https://greenchannel.ua/ru/uslugi/tamozhenno-brokerskie-uslugi/.

Давайте розберемося, чим може допомогти митний брокер.

Митний брокер знає деталі

Компанія, яка вирішила задекларувати товар самостійно – неодмінно зіткнеться з труднощами. Митне законодавство постійно змінюється, в ньому багато тонкощів і деталей. Їх не зрозуміти без досвіду роботи і доступу до спеціальних програм, якими користуються брокери, щоб правильно подати декларацію і оформити вантаж.

Можливі помилки ведуть за собою простої на митниці і додаткові витрати. Всього цього можна уникнути, якщо попередньо звернутися до митного брокера.

Розрахує митні платежі і ризики

На самому початку роботи брокер вивчить всі подробиці про вантаж і скаже, скільки доведеться витратити на митні збори і можливі додаткові витрати. Уже на етапі замовлення товару буде ясна підсумкова собівартість, яка стане в нагоді для фінансового плану.

Хороший брокер попередить про можливі проблеми на митниці і розповість, як можна витратити менше, а на чому економити не варто.

Допоможе зібрати комплект документів

Митний брокер пояснить, які документи потрібно запитати у виробника: на митниці запроваджено електронне декларування та досить буде сканів. Більшу частину документів брокер зможе оформити за Вас.

Також читайте:   Робота агентом Приватбанку

Знайде транспорт і доставить вантаж

Це не прямий обов’язок брокера, але додатковий сервіс. Зручніше замовити усі послуги в одному місці, а не звертатися до різних підрядникыв. Досвідчений брокер запропонує Вам хороші ставки по транспорту і складе логістику, візьме процес взаємодії з транспортними компаніями на себе.

Заповнить і подасть декларацію

Правильно підготувати митну декларацію – це не просто заповнити квадратики в формі. Можна не дописати одну цифру і отримати проблеми з митницею.

Кожен товар має свій код товарної номенклатури зовнішньоекономічної діяльності, за яким розраховуються митні платежі. Код теж підбирають за допомогою професійних програм та вказують в митній декларації. Якщо помилитися, то митниця може виставити штраф або навіть порушити кримінальну справу.

Візьме на себе спілкування з митницею

Спілкування з митними інспекторами – це специфічний процес. Митні брокери говорять з ними на одній мові: швидко розуміють суть питань, володіють спеціальною лексикою і термінами, розуміють, що відповідати в разі проблем. Більшість інспекторів вони знають особисто. Гарна комунікація робить процес простіше для обох сторін.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*