Графічний дизайнер — хто це?

Хто такий графічний дизайнер?

графічний дизайнер

Графічний дизайнер відповідає за всю візуальну комунікацію бренду. Він піклується про те, щоб компанія могла не тільки продавати продукти, але і комунікувати. З правильним виконанням обов’язків графічного дизайнера пов’язаний не тільки сам навик проектування і створення графіки, але і цілий перелік інших дій.

Хто такий графічний дизайнер і чим він займається?

Графічний дизайнер — це особа, відповідальна за спілкування, а не виключно за за графіку. Візуальні ефекти насправді є інструментом, який використовується виключно для передачі контенту. Графічний дизайнер є частиною творчої команди, і його робота полягає в тому, щоб підготувати роботу, яка повідомляє аудиторію про те, що компанія хоче передати:

  • У тексті (ілюстрації або інфографіка);
  • У соціальних мережах (банери і векторна графіка);
  • У презентаціях;
  • В електронних книгах (графічна палітурка, ілюстрації, нумерація сторінок);
  • Брошури продукту;
  • Реклама для преси;
  • Логотип;
  • Графічні елементи на фотографіях;
  • та інші.

Стати графічним дизайнером під силу майже кожному. Курси графічного дизайну, доступні за посиланням https://lviv.itstep.org/graphic_designer, можуть допомогти вам освоїти цю професію. Насправді все, що створить Graphic Designer, має бути створено відповідно до key visuals, тобто керівними принципами верхнього рівня. Це означає, що кожен графічний елемент повинен відповідати шаблону, розробленому раніше.

Якщо корпоративними кольорами є зелений і синій, то ви не можете раптово створювати матеріали з жовтим і фіолетовим. Ви також повинні використовувати логотип компанії. Це підпис компанії, її відбиток. У разі Хайнекена це буде Червона зірка, в разі Audi — чотири кола.

Типографіка

Графічний дизайнер також повинен знати типографіку, тобто формування мови в графічному вимірі. Ідея в тому, щоб найкращим чином спроектувати лист і передати характер того, що ви хочете сказати. Graphic Designer вибирає і розробляє шрифти відповідно до характеру візуального спілкування бренду. Робота графічного дизайнера — це частина брендингу, сукупність зусиль, спрямованих на побудову іміджу.

Якими якостями повинен володіти графічний дизайнер?

Грамотності в сфері графіки та знання англійської мови вже недостатньо. Від сучасного графічного дизайнера сьогодні потрібно набагато більше. Перш за все, співпраця з фахівцем з користувацького досвіду та інтерфейсу користувача (UX/UI). З точки зору багатьох компаній, було б краще, якби цими навичками володів сам графічний дизайнер.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*