PARIMATCH Екстра-ліга. 2 тур. «Енергія» – «Кардинал-Рівнестандарт» – 5:2 - Блог про Львів

PARIMATCH Екстра-ліга. 2 тур. «Енергія» – «Кардинал-Рівнестандарт» – 5:2

Енергія перемагає

Поєдинок у Львові закривав програму другого туру PARIMATCH Екстра-ліги. І це був не просто матч, а поєдинок принципових суперників, адже всі вже звикли до того, що двобої між «Енергією» та «Кардиналом» носять принциповий характер ще з тих часів, коли «Кардинал» базувався у Львові. Але тепер до Львова приїхав не просто «Кардинал», а об’єднана команда «Кардинал-Рівнестандарт». Втім, зміна назви рівненської команди навряд чи позначиться на давній історії принципового протистояння між двома командами. До того ж, кращого матчу для відкриття нової спортивної арени у Львові годі й придумати.

Безумовно, «енергетики» прагнули забити першими на новій «Боско Арені». І це підопічним Валерія Легчанова вдалося зробити на початку 2-ї хвилини поєдинку. Цілик зміг вибороти м’яч та віддав його на Кузя, а капітан «Енергії» став автором першого м’яча на «Боско Арені», «розстрілявши» Бакінського. Склалося враження, що гості були трохи не готові до такого результативного початку матчу. Однак, згодом і у рівнян з’явився непоганий момент для взяття воріт Войтовича, котрий, до речі, замінив Морикишку у воротах «Енергії». А момент був у підопічних Олександра Бондаря дійсно непоганий. Скибчик перехопив м’яч та зміг вивести Волянюка на ударну позицію. «Стовп» рівненської команди вже відіграв Войтовича та пробив по порожніх воротах, але голкіпера «Енергії» встиг підстрахувати партнер по команді, зупинивши зід м’яча у «рамку». Щоправда, при цьому були трохи знесені ворота, але при цьому м’яч, вочевидь, не перетнув лінію воріт, хоча у динаміці здавалося, що все було як раз навпаки. Однак, треба сказати, що таких більш-менш гострих моментів у рівнян у першому таймі було не так і багато. А от у «енергетиків» у плані моментів ситуація була більш-менш непогана. Більше того – вони могли і збільшити свою перевагу в рахунку. Дуже хороший момент мав Когут, який схибив з перспективної позиції. Також непогана нагода була у Легендзевича, проте йому не вдалося змусити Бакінського капітулювати. Зрештою, покарання за змарновані моменти настало на 18-й хвилині, коли Волянюку вдався класний улар з льоту, з яким Войтович не зміг впоратись. Так рахунок став 1:1, і це означало, що після перерви обом командам доведеться все починати спочатку.

Другий тайм «Енергія» розпочала трохи жвавіше за опонентів, хоча теоретично гол Волянюка, забитий під кінець першого тайму, мав би додати натхнення та наснаги саме гравцям «Кардинала». Однак, усе вийшло не так, як планували рівняни. Ніби-то вони і шукали ключі до воріт Войтовича, проте постійно рівненським футзалістам не вистачало або точного завершального пасу, або ж саме акцентованого удару по воротах. Коротше кажучи – рівнянам не вистачало гостроти в атакувальних діях. А ось «Енергія» на 26-й хвилині змогла вийти вперед після того, як Цілик скористався пасом Кузя. Цей забитий гол призвів до того, що «Енергія» почала більше грати на куражі. І цей кураж призвів до того, що на екваторі другого тайму Легендзевич довів перевагу «Енергії» до «+2», зробивши рахунок 3:1 на свою користь. Фактично цей гол у чомусь став вирішальним, адже після того, як рахунок став 3:1 на користь «Енергії», рівненські футзалісти наче підсіли у психологічному плані, хоча до кінця гри залишалось близько половини тайму.

Також читайте:   Як кваліфікуватися на чемпіонат світу 2024?

А коли невтомний Когут, який своєю грою заслужив на гол у цьому поєдинку, зробив рахунок 4:1 на користь «Енергії», стало зрозуміло, що свого львів’яни вже не відпустять. Щоправда, майже одразу галичани пропустили абсолютно нелогічний гол. Войтович вирішив спробувати себе у якості п’ятого польового гравця, однак віддав неточну передачу, чим і скористався Рибіцький, який пробив по порожніх воротах «Енергії». Войтович не зміг виправити свою помилку, і рахунок став 4:2, що давало рівнянам певну надію на порятунок. Розуміючи це, Олександр Бондар почав випускати Волянюка у якості п’ятого польового. Однак, мало того, що у рівненської команди фактично не йшла гра з п’ятим, так ще незабаром Пелех вразив порожні ворота гостей – 5:2. За кілька миттєвостей те ж саме міг зробити Теряєв, проте його удар мети не досяг.

Зрештою, незважаючи на всі зусилля рівнян відіграти бодай би ще один м’яч, рахунок залишився таким же самим, і це означало, що «Енергія» здобула першу для себе перемогу на новій львівській арені.

«Енергія» (Львів) – «Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне) – 5:2
Голи: Кузь (2), Цілик (26), Легендзевич (30), Когут (33), Пелех (39) – Волянюк (18), Рибіцький (34)
«Енергія»: Войтович (Морикишка, 40) – Пелех, Цілик, Когут, Кузь – Ковальчук, Гасюк, Теряєв, Легендзевич – Буньо, Марциняк, Ременець, Квасній
«Кардинал-Рівнестандарт»: Бакінський – Горпинич, Рибіцький, Волянюк, Скибчик – Малиновський, Басич, Кручок, Новак – Фетько
Попередження: Легендзевич (20), Гасюк (32) – Новак (30)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*