Переваги та недоліки іпотечного кредитування - Блог про Львів

Переваги та недоліки іпотечного кредитування

іпотека

Наявність власного житла є ключовою метою для багатьох людей. Однак, щоб купити квартиру чи будинок більшості з нас доведеться взяти кредит. Інший варіанти: жити з батьками чи перспектива залишитися в орендованому житлі у найближчому майбутньому.

Взяти кредит на квартиру в Україні – це важливе життєве рішення, яке слід приймати лише після ретельного обдумування. Ось деякі плюси і мінуси, які допоможуть визначитися з прийняттям іпотеки.

Переваги іпотеки

  • Довгостроковий кредит. Оскільки середня ціна житла в Україні зараз становить 40-100 тис. дол., іпотека -це єдиний спосіб для більшості людей заволодіти власним житлом. Добре, що є доступними довгострокові іпотечні кредити. Ці 20-30-річні кредити означають, що хоча це триваліші зобов’язання, та одночасно є можливість жити у власній квартирі вже і зараз.
  • Вигідні ставки. Процентні ставки за іпотекою, як правило, нижчі, ніж за іншими видами позик. Кредитори можуть запропонувати різноманітні іпотечні кредити і можна знайти конкретну іпотечну угоду, яка оптимально підходить для Ваших обставин, а також зробити її доступним варіантом.
  • Допомога в покупці. Уряд впровадив протягом останніх років ряд ініціатив, спрямованих на те, щоб зробити іпотеку більш доступною. Молодіжне кредитування, наприклад, може зробити покупку житла життєздатним варіантом навіть у більш дорогих районах. Також у погашенні заборгованості допоможе податковий кредит (тобто держава може відшкодувати частину сплачених коштів).
  • Легко повернути. Іпотека погашається поступово щомісяця, і залежно від процентної ставки Ваші щомісячні виплати цілком можуть бути нижчими за орендну плату, яку би Ви сплачували у Вашому регіоні.

Недоліки іпотеки

  • Борг. Беручи іпотеку, Ви берете на себе зобов’язання повернути багато грошей протягом певного періоду часу, включаючи відсотки. Навіть за 25 років Ви можете залишитись з боргами.
  • Застава. Іпотека – це кредит під заставу Вашого майна, тому, якщо Ви не встигаєте за виплатами, Ви можете втратити свій будинок. Також Ви не можете продати свою власність, поки не розрахуєтесь з боргами.
  • Різні збори. Окрім відсотків, які Ви сплачуєте, можуть додатися інші збори, включаючи плату за оцінку нерухомості, страхування, комісії. Також процентні ставки за іпотечними кредитами можуть зростати залежно від ситуації на ринку.
  • Значні загальні витрати. Щомісячна сума, яку Ви сплачуєте, може здатися розумною, але як тільки врахуєте проценти, загальна сума, яку Ви повернете за всі роки, величезна.

Як би там не було, враховуючи всі недоліки та переваги, іпотечне кредитування – чи не єдиний шанс для багатьох сімей оселитися у власній оселі.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*