Подорож до Карпатських гір – чудовий варіант для відпочинку - Блог про Львів

Подорож до Карпатських гір – чудовий варіант для відпочинку

відпочинок у Карпатах

Величні скелі, густі ліси, пахучі луки, галасливі водоспади, бурхливі річки та гірські озера – у Карпатах є все. І якщо Ви правильно склали маршрут, легко побачити більшість із цього списку одночасно. Відпочити в Карпатах можна у будь-яку пору року. Взимку можна покататися на лижах; навесні і влітку – купатися в мінеральних джерелах, займатися рафтингом та трекінгом; восени – збирайте трави, ягоди, гриби і нескінченно насолоджуйтесь красою місцевої природи. Не дивно, що різні напрямки, пов’язані з Карпатськими горами, приваблюють туристів з усього світу.

Для довідки: Карпатські гори простягаються на 1500 км і перетинають кілька країн Східної та Центральної Європи. Більшість гірських масивів розташовані в Словаччині, Польщі, Україні та Румунії. Хребет Карпатських гір охоплює відразу вісім країн. Його ширина коливається від 420 до 1000 км. Найвища точка Карпат – Герлаховський щит (Герлах, Герлачов) знаходиться у Словаччині. Він піднімається до 2654 м. Середня висота Карпат становить близько 1000 м. Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька області можуть похвалитися Карпатськими горами на своїй території. Ця природна особливість робить Західну Україну неймовірно привабливою.

Вижниця

Це місто, розташоване за 70 км від Чернівців, є справжнім туристичним магнітом. Тут можна побачити австрійські та румунські будівлі, яким понад 100 років. Вони включають мерію, синагогу, колишнє кабаре, обласну лікарню та будівлю залізничного вокзалу. Ви можете розглянути це як розминку перед тим, як піти в гори.

Вижниця

Близько Вижниці є чудові мальовничі скелі висотою від 30 до 50 м – Соколине Око, Скелі Довбуша. Вони піднімаються вглиб букових та хвойних лісів і є простим викликом навіть для підлітків. З їх висоти видно Карпати у всій красі. Піші прогулянки в цих місцях – відмінна ідея.

Ворохта та Міжгір’я

Саме ці курорти підходять для любителів сільської романтики та тих, хто хоче витратити менше грошей. Вони мають хороші гірськолижні траси та цілком пристойні умови проживання.

Ворохта

Село Міжгір’я також цікаве для лижників. У його околицях розташовані гірськолижні курорти Подобовець та Пилипець. Остання по праву пишається найдовшою лижною трасою в Україні (20 км).

Також читайте:   Футбол. Copa del Sol. Олесунд 1:1 по пен. 6-7 Карпати (відео)

Дземброня, Ільці

Ще одне чудове місце для піших прогулянок – Дземброня, невелике село в Івано-Франківській області. Ваші цілі – гори Піп Іван та гора Вухатий Камінь. Вони є частиною Чорногорського хребта, найвищого гірського масиву України. Він також включає вершини Говерли та Петросу.

гора Вухатий Камінь

Любителі рафтингу також знайдуть найкращі умови в Карпатах в Україні. Наприклад, річка Черемош, що відокремлює Чернівецьку область від Івано-Франківська, і сплав по ній-мрія будь-якого туриста з Карпат. Річка має довжину 80 км і має досить швидкий потік (до 20 км на годину).

Верховина і Криворівня

Це село, оточене горами висотою дві тисячі метрів, знаходиться за 150 км від Івано-Франківська. Біля Верховини заховане стародавнє гуцульське село Криворівня. Тут більше десяти музеїв. Один з них присвячений знаменитому фільму «Тіні забутих предків», який тут зняв Сергій Параджанов. Крім того, саме тут починається підйом на вершину Ігреця та вершину Писаний Камінь.

музей у Криворівні

Буковель, Яремче, Драгобрат

Всім відомі ці назви, оскільки вони означають найвідоміші гірськолижні курорти України. Тож якщо Ви думаєте про те, куди поїхати в Українських Карпатах, щоб зручно покататися на лижах, Буковель – це місце саме для Вас.

Буковель

Буковель, Яремче, Драгобрат – це ексклюзивні місця активного відпочинку в Карпатах, які завжди повністю налаштовуються під задоволення потреб туристів. На Вас чекають найкращі умови та водночас найвищі ціни на всі послуги.

Мигово та перевал Німчич

Взимку Карпати в Україні особливо привабливі. А якщо Ви не хочете їхати в галасливі туристичні місця, можете розглянути щось інше. Поблизу Вижниці Ви знайдете відразу два гірськолижні комплекси – Мигово та Німчич. Перший – більший – має гуртожиток, ресторани та СПА-центр. Другий комплекс менший, але також має всі зручності та варіанти розміщення. Ви можете взяти напрокат лижі та сноуборди.

Мигово

Перелік далеко не вичерпний. Любіть Карпати, читайте блог Воробуса – і все буде туризм!

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*