Як вибрати торцювальну електропилу

торцювальна електропила

У доброго господаря під рукою завжди знайдеться електроінструмент, за допомогою якого можна розкроїти заготівлю з деревини, пластику, металу або порізати паркетну дошку, ламінат і так далі. Але якщо необхідно зробити пропил під кутом, виникає багато проблем. Навіть професійний столяр не завжди якісно зможе виконати таку специфічну операцію. У подібних ситуаціях виручить торцювальна електропила.

Застосування торцювальних електропил

Торцювальна плита ріже заготовку під кутом. Для потрібної форми зрізу можна регулювати кут нахилу по вертикалі і горизонталі.

У побуті торцювальні пили використовують при укладанні паркету і ламінату, обробці стін і стелі вагонкою, ремонті даху і перекриттів – швидко обрізають деталі для установки в кутах і у стиків. Такі пристрої працюють до 15-30 хвилин безперервно, після чого їм потрібно 5-15 хвилин для охолодження.

Ознайомитися з асортиментом та дізнатися про ціни на торцювальні електропили можна тут: https://king-tools.com.ua/catalog/pili_tortsyuvalni/.

Чим торцювальна пила відрізняється від циркулярної

Вибір торцювальної пили виправданий, коли Вам часто доводиться різати заготовки невеликої ширини – до 35-40 сантиметрів. Можна точніше регулювати кут повороту деталі і нахилу диска, щоб отримувати з’єднання складної форми – шипи, гребені і клини. Її частіше використовують для виконання тонкої роботи, що вимагає особливої уважності.

Циркулярною пилою ріжуть великі заготовки і листові матеріали. Вона краще справляється з довгими пропилами, але при створенні складного профілю доведеться обходити заготовку з усіх боків і користуватися транспортиром для правильної установки кута нахилу диска. Циркулярна пила коштує дешевше і займає менше місця, але вимагає більш обережного поводження – Ви тримаєте її в руках, а не встановлюєте стаціонарно.

Також читайте:   Стильні та практичні меблі Loft

Ще один різновид пил, які використовуються в ремонтно-монтажних роботах – це монтажні пили: https://king-tools.com.ua/catalog/pili_montazhni/.

Характеристики торцювальних пилок

  • Потужність. У побуті вистачить 800-1200 Вт. У майстерні з невеликими обсягами роботи будуть потрібні 1300-1800 Вт. У промисловому виробництві – 1900-2500 Вт.
  • Діаметр диска. Щоб вибрати кращу торцювальну пилку, зверніть увагу на розміри леза. У побуті найчастіше застосовуються диски діаметром 150-210 мм. Для роботи з великими заготовками – 250-350 мм.
  • Максимальна швидкість обертання. При роботі з твердою деревиною диск можна розганяти до 5-6 тисяч оборотів в хвилину. Щоб не кришити листові матеріали і не розривати м’які волокна, зменшують до 4-5 тисяч об/хв. При різанні металу – до 2-4 тисяч об/хв, захищаючи диск від перегріву.
  • Глибина пропилу. При розкроюванні ламінату та паркету досить 35-60 мм. Для роботи з дошками і брусками – 70-100 мм. Пили промислового класу розрізають заготовки товщиною до 300 мм.
  • Регулювання нахилу. У більшості торцювальних пил диск можна нахиляти плавно. У деяких моделях є механізми швидкої фіксації на 15, 30 і 45°. Іноді кут нахилу може бути великим – до 50-60°. Побутові торцювальні пили нахиляються тільки в одну сторону, професійні – в обидві.

Джерело: KING-TOOLS.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*