Єгипет – рай для снорклерів та дайверів - Блог про Львів

Єгипет – рай для снорклерів та дайверів

дайвінг в Єгипті

Єгипет – це не тільки піраміди, Сфінкс, Долина царів, Сахара, а й дивовижний підводний світ, який буквально є раєм для дайверів. Той, хто відкриє в Єгипті прекрасний підводний світ, завжди захоче повернутися сюди. Тому, плануючи відпустку в цьому місці, обов’язково відвідайте місцеві школи дайвінгу, які із задоволенням відкриють для вас всі прекрасні підводні місця, де ви зустрінете рибу будь-якого розміру. Де ж вартує поплавати початківцю?

До-речі, забронювати тур до Єгипту можна на цьому сайті https://poihalyznamy.com.ua/countries/egypt/.

Місце аварії круїзного корабля “Сусана”

Цей уламок іноді також називають Екскалібуром і він лежить у вертикальному положенні на піщаному дні на глибині 21 м. Це був 30-метровий сафарі-корабель, і затонуле місце можна ретельно оглянути під час занурення. Він затонув після пожежі на борту поблизу узбережжя. Корабель майже демонтували, тому можна заплисти всередину і спостерігати за кефалями, кажанами, крилатками, окунями тощо.

Excalibur wreck

Багатий риф Ель-Фанадір

Цей риф неподалік від порту має глибину до 20 метрів, і сюди можна їхати в будь -яку годину дня і навіть вночі . Ви можете побачити сіру та жовту мурену, синіх птахів, вогняних крилаток, восьминогів, скорпіонів та плоскоголових. Однороги та риби-хірурги рояться навколо рифу. Остерігайтеся їх, вони оснащені кістковими пластинами біля кореня хвоста, гострими, як леза для гоління.

Також читайте:   Готель у Львові: на що звертати увагу при виборі?

риби-хірурги

Марса Мубарак

Порівняно неглибока і нерівна ділянка, яка має глибину до 9 м. Тут можна побачити великих черепах, морських корів (дюгонів), ліану, коників, скорпіонів, скатів, восьминогів, морських їжаків, тернову корону морських зірок та багато дрібних кольорових риб. Все це доповнюється великими кораловими садами, які сповнені життям.

дюгонь

Пляж Горгонія

Коралова стіна довжиною 1,5 кілометра простягається від моря до Горгонії на південь уздовж узбережжя до курорту Марса Алам. Снорклінг тут простий, тому що вас повільно захоплює течія, завжди є можливість повернутися на мілину або на пляж. Тут можна побачити морських черепах або дюгонів.

морська черепаха

Пенсі Азур / Пляж Утопія

Якщо Ви хочете побачити дельфінів – ось Ваш шанс. Ця відкрита бухта порадує прекрасними кораловими стінами, які заховані в теплих місцевих мілководдях. До місцевих мешканців моря відносяться мурени, крилатки, барракуди, черепахи.

риба-крилатка

А якщо Вам не подобається підводне плавання чи дайвінг, Вам неодмінно сподобається прогулянка на човні з прозорим дном, де Ви зможете спокійно спостерігати за підводним життям, не виходячи з човна.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*