10 моторошних книг і трилерів для Геловіна - Блог про Львів

10 моторошних книг і трилерів для Геловіна

10 моторошних книг і трилерів для Геловіна

Переддень Дня Всіх Святих. Яскраві ліхтарі на похмурих, але надзвичайно людних вулицях. Люди, з дивним задоволенням приміряють на себе моторошні образи потойбічних істот. Духи померлих, заглядають в наш світ крізь діри між світами – неперевершена, до мурашок страхітлива атмосфера. Моя добірка книг дозволить відчути кожну деталь, зануривши в світ страшних, часом жахливих, але захоплюючих історій.

1. «Ожинова зима» Джіо Сара

Сіетл. 1933 рік. Віра Рей проводить звичний для неї і її сина ритуал: цілує його в щоку перед нічним чергуванням. Однак вранці виявляє, що все місто буквально потопає в снігу, а її сина ніде немає. Через майже 80 років Сіетл накриває така ж снігова буря, про яку пише репортер Клер Олдрідж. Ентузіазм Клер помітно зростає, коли героїня починає розуміти, як саме долі двох жінок переплетені між собою. Психологічна драма, наповнена харизмою і непередбачуваним сюжетом.

2. «Лялька» Даніель Коул

Одна з лондонських квартир стала джерелом жорстокої картини – потворної, до клубка в горлі страхітливої ляльки, зшитої з людських тіл. Це справа рук маніяка, якого прозвали Ганчір’яною лялькою. Невідомий психопат грає з поліцією, виставивши на загальний огляд список наступних жертв з датами смерті. Чи зможе відомий детектив зупинити ляльку? І чи вийде у нього це зробити, перебуваючи в тому самому списку?

3. «Ребекка» Дафна дю Мор’є

«Ребекка» – найбільш відомий роман письменниці, за яким був знятий культовий фільм Альфреда Хічкока. Інтелектуальний трилер з домішкою детективного роману – прозаїчний і елітний, затягує своєю непередбачуваністю. Старовинна садиба, світське суспільство, покрите таємницями, боротьба добра і зла, підступні задуми і любов.

4. «Мовчання ягнят» Томас Гарріс

Суперечлива, моторошна і захоплююча історія про спільну роботу блискучого психіатра доктора Ганнібала Лектера і Клеріс Стерлінг – курсанта Академії ФБР. Невже зловити найнебезпечнішого маніяка-вбивцю Буффало Білла героїні допоможе лише вбивця, що вважає за краще готувати шедеври з частин людських тіл? І чи вийде у доктора вести розслідування з одиночної камери в’язниці?

5. «Дівчата, які нічого не скажуть» Рікстед Ерік

Трилер, що з бездоганною майстерністю розповідає одну з найжахливіших історій напередодні Геловіну. Книга ідеально підходить любителям кривавих жахів, закрученого сюжету і детективів. Детектив Френк Рат, який намагається вберегти жінок свого міста і свою дочку від маніяка – далеко не тривіальний сюжет. Те, що почнеться після, вже точно перевірить вашу психіку на міцність!

Також читайте:   Захід, присвячений Національному тижню читання

6. «Притулок» Меделін Ру

Стара будівля, понівечена тріщинами і обвалами. Дивні і загадкові фотографії. Кошмари переслідують кожну ніч. Будинок, який нікого не відпускає. Будинок, де кожен знайде свій притулок навік. Юний Деніел, який приїхав сюди на літні курси для обдарованих, не підозрював про небезпеку. Пізніше він дізнався, що будинок колись був лікарнею для дивних людей. Що відбувалося в ньому? Чи зможе Ден розгадати таємницю притулку, покинувши його живим?

7. «Кладовище домашніх тварин» Стівен Кінг

Чудовий батько і успішний лікар Луїс Крід тільки переїхав з дружиною і двома дітьми в красивий старовинний будинок в невеликому містечку штату Мен. Здавалося, все складається чудово, про що ще можна мріяти? Однак довколишній ліс зберігає в собі страшну таємницю, гіршу і могутнішу за саму смерть. Містичний хоррор, що змушує відчувати крижаний жах у душі.

8. «Білий попіл» Ілларіон Павлюк

Приватний детектив Тарас Білий береться за розслідування вбивства панянки, в чиїй смерті звинувачують семінариста Хому Брута. Здавалося б, все й так зрозуміло, проте Хутір, де сталося вбивство, приховує моторошну таємницю. Динамічний і захоплюючий трилер в стилі нуар, майстерно написаний українським автором. Містика це чи детектив – вирішувати вам.

9. «Ліс духів» Жан-Крістоф Ґранже

Серія жахливих ритуальних вбивств змушує завмирати від відрази. Це справа рук маніяка-канібала, що поїдає плоть своїх жертв. Хто він – черговий психопат, садист, збоченець? Версій безліч, але розгадки немає. Жанна Крулевська – досвідчений слідчий суддя – має особисті причини прийняти виклик вбивці. Справжній мотив злочинів відкриється їй лише в серці лісу мерців…

10. «Зодіак убивств» Соджі Шімада

Старовинний Токіо зі своєю неймовірною атмосферою став осередком моторошних картин. Містичний, захоплюючий з перших сторінок детективний трилер, в якому пошук істини – завдання не тільки героїв, а й читача. Таємничі вбивства за знаками зодіаку підігрівають інтерес, змушуючи вловлювати і аналізувати кожну деталь сюжету.

Історії, до яких ніхто не залишиться байдужим. Сюжети в стилі хоррор не просто скрасять ніч Геловіну. Вони змусять інакше мислити, зануритися в містику і крокувати по сторінках книг разом з головним героєм. Якщо ж ви бажаєте почитати щось не менш захоплююче та без елементу жахів, рекомендую книги Дена Брауна, автора захоплюючих детективних і історично-пригодницьких романів.

Фото: Loverna Journey.

Автор статті: erika.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*