5 причин відправитися в Карпати цієї осені

Осінні Карпати

Ранковий туман, різнокольорові килими з листя, аромати хвої та грибів… Саме ці дрібнички надають осені особливої чарівності та характерності. Якщо Ви все ще вагаєтесь, чи варто злізати з дивану і кудись їхати, наводжу Вам 5 вагомих причин, щоб сісти в машину, електричку чи автобус та відкрити чудеса осінніх гір.

1. Наберіться енергії на свіжому повітрі

Гірські осінні прогулянки та походи порадують усіх любителів природи! Сходіть у гори, зберіть осінній букет, побачте перші засніжені вершини. Якщо Ви надаєте перевагу більш пасивному відпочинку – то просто замотайтеся у теплий плед та попивайте смачне і тепле какао (чай, каву, глінтвейн…) у товаристві з книгою або близькою людиною.

осінні прогулянки Карпатами

Чудовим місцем для відпочинку в Карпатах восени є готель Таор неподалік Східниці – у самому серці українських Карпатських гір.

2. Вирушайте на тихе полювання

Це, безумовно, дуже хороший план відпочинку на останні теплі вихідні, поки ми готуємось до зими… Одягніть теплу водонепроникну куртку, вовняну шапку, непромокаючі кросівки або краще черевики, і не забудьте плетений кошик та складаний ножик. Тепер Ви готові до осіннього збору грибів!

збір грибів

У цей період вологі умови та зниження температури сприяють росту грибів у Карпатських лісах та на галявинах. Цього цілком достатньо, щоб порадувати всі наші почуття, починаючи від ніжного та прискіпливого дотику під час збирання до пробудження смакових рецепторів під час дегустації.

Також читайте:   Похід Воробуса і компанії на озера Свидовця. Частина друга

3. Пофотографуйте контрастні пейзажі

Звичайно, родзинкою осіннього сезону в Карпатських горах є захоплюючі пейзажі, які потрібно побачити і зафіксувати фотокамерою. По мірі того, як в кінці вересня та на початку жовтня наближається прохолодна температура, листя починає перетворюватися на чудові відтінки жовтого, оранжевого та червоного кольорів.

осінні карпатські пейзажі

Пік осіннього сезону зазвичай припадає на середину жовтня – початок листопада, коли Ви можете побачити чудові кольори осені практично скрізь, куди б ви не поїхали у Карпатах.

4. Велосипедні прогулянки

Як зробити катання на велосипеді більш приємним? Організуйте його під час відпочинку в осінніх Карпатах. Прекрасні краєвиди на вогняно-червоні дерева та жовті килими із опалого листя зроблять будь-яку прогулянку на велосипеді набагато кращою і приємнішою, ніж зазвичай.

осінні велопрогулянки Карпатами

5. Осіння риболовля

Осінь – найкраща пора для риболовлі, оскільки нерест давно завершений, а риби в Карпатських річках та озерах вдосталь. Саме в цю пору року є можливість зловити найбільшу рибу в річці чи в озері. Просто закиньте вудочку і вуаля!

осіння риболовля

Все це робить Карпатські гори ідеальним місцем для проведення Вашої осінньої відпустки.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*