7 порад для батьків, чим зайняти дитину на осінніх канікулах

чим зайняти дитину на осінніх канікулах

Зовсім скоро діти будуть радіти, що нарешті настали перші в цьому навчальному році канікули. Батьки ж своєю чергою напружено думають, як провести ці канікули з користю для дитини. Чим зайняти школяра, щоб він не сидів цілими днями у планшеті? Купити йому пазли для дітей чи записати на додаткові заняття? Є кілька ідей, з якими осінні канікули в дитини минуть весело та корисно.

Читати комікси

Багато дітей не люблять читати звичайні книжки, хай хоч який би там не був цікавий сюжет. Однак новий комікс майже завжди приносить дитині позитивні емоції. Картинок багато, тексту мало. Це як своєрідний мультик, який потрібно прочитати, до того ж без зайвого напруження.

Малювати картини

Звичайне малювання подобається не всім, а от картини по номерах сприяють появі любові до творчості у багатьох дітей. Це нескладно – потрібно лише зафарбовувати окремі фрагменти вказаними кольорами. Зате результат при акуратній роботі виявиться неперевершеним – як у справжніх митців.

Гуляти на вулиці

Канікули – це чудова можливість більше бувати на свіжому повітрі. Заохочуйте дитину виходити на вулицю, якщо вона вже може гуляти сама. Або ж старайтеся виділити час після роботи, щоб прогулятися разом у парку чи на дитячому майданчику.

Проводити досліди та експерименти

Якщо заздалегідь придбати 2-3 набори з дослідами чи експериментами, у вас завжди буде напоготові ідея, коли дитина прийде та скаже, що їй нудно. Під наглядом дорослих школярі можуть відкрити вдома невелику лабораторію, де вони будуть вирощувати кристали, виготовляти слайми, створювати вогняну веселку, проводити досліди з хімії та фізики. Магазин канцелярії «Час-Пік» має широкий вибір уже готових наборів для дослідів та експериментів на будь-які вподобання.

Також читайте:   9 грудня - масовий спуск новорічних персонажів на Буковелі

Знімати та монтувати відео

Можна дати дитині завдання, щоб вона відзняла сюжет про те, як минули її канікули. Це спонукає проводити дні насичено та різноманітно, щоб у результаті отримати цікаве відео. Школяр може знімати себе щодня, а в кінці канікул змонтувати сюжет у нескладній програмі, де є шаблони та численні інструменти.

Ліпити з повітряного пластиліну

М’який і піддатливий пластилін – чудовий матеріал для ліплення. Особливо він підходить для молодших школярів, яким може бути важко розім’яти звичайний пластилін пальцями. З повітряного пластиліну можна ліпити будь-що: тварин, будинки, людей, прикраси, видуманих персонажів тощо.

Шукати нову інформацію

Це ідея для батьків, які хвилюються, що діти недоотримають потрібних знань за час канікул. Спочатку потрібно скласти список із темами, причому їх можна придумати навмання, перше, що спадає на думку. Наприклад, коти, клени, оригамі, повітряні кульки, скарби, багатство, щастя тощо. Кожного нового дня дитина має знайти в YouTube інформацію по одному з наведених вище слів. Потім можна поділитися новими відомостями та висновками з батьками.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*