Чемпіонат світу з футзалу. Прогноз на фінальний матч - Блог про Львів

Чемпіонат світу з футзалу. Прогноз на фінальний матч

Аргентина - Португалія

Трохи фактів про фінальний матч.

Збірна Португалії двічі грала з аргентинцями у рамках фінальної стадії чемпіонату світу. Востаннє – п’ять років тому, на ЧС-2016, у рамках півфіналу. І двічі піренейці поступались “альбі-селестес”.

Для гравця збірної Аргентини Сантьяго Басіле цей фінал стане особливим, тому що кілька днів тому його дружина народила доньку.

На жаль, це буде остання гра на чемпіонатах світу для легендарного капітана збірної Португалії Рікардіньо. Про це було оголошено заздалегідь. Але, якщо чесно, так хотілося б його побачити ще на ЧС-2024.

П’ять років тому нинішній тренер збірної Аргентини, Матіас Люкуікс, працював у тренерському штабі Дієго Джустоцці, який привів збірну Аргентини до першого у її футзальній історії титулу чемпіона світу.

Матіас Люкуікс є наймолодшим тренером на цьогорічному “мундіалі” – йому 34 роки. Він міг стати культовим гравцем свого покоління, а, можливо, і за всю історію аргентинського футзалу. Проте, важка травма, яку Маті отримав у 2012 році, поставила хрест на його кар’єрі гравця, яка тоді по-справжньому починалася.

Збірна Португалії може стати першою командою, яка водночас буде і чемпіоном світу, і чемпіоном Європи з футзалу.
На шляху до фіналу збірна Португалії зіграла три поєдинки з додатковим часом. Матч 1/8 фіналу закінчився перемогою над Сербією, додатковий час у чвертьфіналі призвів до звитяги над Іспанією, а у півфіналі навіть два екстра-тайми не виявили переможця поєдинку проти Казахстану. Але у серії пенальті португальці були більш точними та холоднокровнішими.

Також читайте:   «Галицька здоба» здобула третю поспіль перемогу у турнірі «V9KY»

Що стосується збірної Аргентини, то вона у рамках плей-оф цьогорічного “мундіалю” зіграла в овертаймі лише одного разу. Але у додатковому екстра-таймі підопічні Матіаса Люкуікса не змогли здолати збірну РФС, натомість зробили це у серії післяматчевих пенальті.

Для збірної Португалії це перший в історії фінал чемпіонату світу з футзалу. До цього найвищим досягненням піренейців було третє місце, яке вони здобули на ЧС-2000 у Гватемалі. У матчі за “бронзу” португальці тоді обіграли з рахунком 4:2 збірну Росії на чолі з нині покійним Костянтином Єрьоменком, а також Олегом Денисовим, Олександром Веріжниковим та Аркадієм Білим (між іншим, збірна Росії тоді була чинним чемпіоном Європи).

Отже, які Ваші прогнози на два матчі?

Вибачте, світлину з матчу ЧС-2000 між Бразилією та Казахстаном не знайшов, але натомість є світлина з поєдинку ЧС-2016 між Аргентиною та Португалією. Тож, нехай вона буде своєрідним анонсом до сьогоднішнього фіналу.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*