Чемпіонат світу з футзалу. Прогноз на матч за третє місце - Блог про Львів

Чемпіонат світу з футзалу. Прогноз на матч за третє місце

Казахи у приклад

Вже сьогодні відбудуться вирішальні матчі чемпіонату світу з футзалу, який добігає кінця у Литві!!! Вже о 18.00 на майданчику “Жальгіріс Арени” зіграють збірні Бразилії та Казахстану, які боротимуться за третє місце. А о 20.00 там же, у Каунасі, розпочнеться фінал чемпіонату світу, в якому гратимуть чинний чемпіон світу, збірна Аргентини, та збірна Португалії, яка є чинним чемпіоном Європи.

Трохи фактів про матч за третє місце.

Один з лідерів збірної Казахстану, натуралізований бразилець Дуглас, у інтерв’ю офіційному сайту ФІФА казав, що йому було би цікаво зіграти з Бразилією у фіналі чемпіонату світу.

Лідер збірної Бразилії Феррао наразі є найкращим гравцем світу за версією авторитетного порталу Futsalplanet.com. Капітан збірної Казахстану Лео Ігіта є найкращим воротарем за версією цього ж сайту. До того ж, Ігіта визнавався найкращим воротарем світу чотири рази, що є рекордом.

Гравець збірної Бразилії Леозіньо (на спині якого, щоправда, написано “Леонардо”) у 2019 та 2020 роках визнавався найкращим молодим гравцем світу за версією того ж таки порталу Futsalplanet.com. І у Литві він отримав свої заслужені нагороди.
Капітан збірної Бразилії Родріго на цьогорічному чемпіонаті світу забив свій сотий м’яч у складі 5-разових чемпіонів світу, що для гравця захисного плану є унікальним досягненням.

Факт, який, звісно, знають українські футзальні вболівальники. Але для тих, хто не так активно цікавиться футзалом, скажу, що легендарний український футзаліст Сергей Коридзе, який був дворазовим віцечемпіоном Європи з футзалу у складі збірної України у 2001 та 2003 роках, наразі є помічником головного тренера збірної Казахстану Кака. Цей тренерський тандем наразі працює й у “Кайраті”.

Також читайте:   Чемпіонат Іспанії. Фінал. Матч № 2. «Пальма Футзал» – «Барселона» – 2:4

Це перший чемпіонат світу, в якому збірна Бразилії грає без легендарного Фалькао, котрий завершив свою міжнародну кар’єру після чемпіонату світу – 2016 року у Колумбії.

У 2016 році збірна Казахстану вилетіла на стадії 1/8 фіналу, програвши іспанцям з рахунком 2:5. На тій же стадії на колумбійському “мундіалі” вилетила і збірна Бразилії, яка зіграла внічию з Іраном (4:4), а потім поступилась у серії пенальті майбутнім бронзовим призерам ЧС-2016. Саме після того матчу Фалькао, який заздалегідь оголосив, що колумбійський чемпіонат світу буде для нього останнім, завершив кар’єру у збірній Бразилії. І саме після цього поєдинку іранці носили Фалькао на руках на знак пошани, і це відео облетіло весь світ. Що стосується самої збірної Бразилії, то вона вперше залишилась без медалей та вперше вилетіла за підсумками першого етапу плей-оф.

У рамках чемпіонату світу збірні Бразилії та Казахстану зустрічались лише раз – у груповому етапі ЧС-2000 у Гватемалі. Тоді бразильці, які були у статусі 3-разових чемпіонів світу, переграли казахстанську команду з рахунком 12:1.

Для збірної Казахстану це перший матч за медалі чемпіонату світу, тому цей результат для підопічних Кака вже є історичним досягненням. Що стосується збірної Бразилії, то вона востаннє грала за бронзові медалі чемпіонату світу у 2004 році, коли “мундіаль” проходив у Китайському Тайбеї. Тоді бразильці здолали збірну Аргентини з рахунком 7:4.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*