ЧС-2021. Матч за третє місце. Бразилія – Казахстан – 4:2 - Блог про Львів

ЧС-2021. Матч за третє місце. Бразилія – Казахстан – 4:2

Бразилія - третя

У своєму інтерв’ю офіційному сайту ФІФА натуралізований бразилець Дуглас, який грає за збірну Казахстану, сказав, що мріє зіграти проти збірної Бразилії у фіналі чемпіонату світу. Його мрія майже збулася: він зіграв проти збірної своєї рідної країни, але не у фіналі, а у матчі за третє місце. Хоча ми знаємо, що такі поєдинки зазвичай називають «бронзовим» фіналом.

Фактично з самого початку обидві команди почали грати своєрідну шахову партію на футзальному майданчику. І бразильці, і казахстанці показали, що достатньо вивчили одне одного. Проте, вони все-таки намагались більше використовувати свої сильні сторони. Зокрема, у обох команд воротарі подекуди підключались у якості п’ятого польового гравця та перевіряли готовність своїх колег по цеху. І треба сказати, що і Гітта, і Ігіта були близькі до того, щоб вразити чужу «рамку». Але навіть без підключень воротарів обидві команди також мали моменти для взяття воріт. Зокрема, у казахстанців непоганий момент на 6-й хвилині мав Тайнан, який у першому таймі був однією з помітних фігур, і загалом він мав десь два-три непоганих моменти. Також загрожував воротам Гітти Турсагулов. У бразильців, за традицією, акцент на дальні удари робив Родріго, проте вони читались. Але міг забити Дієгіньо, який пробивав по воротар Ігіти з гострого кута.

Варто також відзначити, що казахстанській команді у першому таймі фактично вдалося виключити Феррао, від якого було не так багато небезпеки, як зазвичай. Окрім того, підопічні Кака грали більш організовано та виважено під час своїх атак, у той час як у діях бразильців проглядалась деяка невпевненість, чого не було у грі збірної Казахстану. І, мабуть, саме ця впевненість у своїх силах та виваженість під час створення атак призвела до голу у ворота збірної Бразилії на 12-й хвилині. Ігіта віддав силовий пас на вільного Акбаликова, а той коліном переправив м’яч у дальній кут воріт Гітти, який вийшов перекривати 9-го номера збірної Казахстану. Хоча, можливо, Ігіта готів пробити сам, але м’яч трохи звалився з ноги, і, як було потім зрозуміло, звалився доволі вдало. Але все-таки це більше походило на силовий простріл у вільну зону, хоча, заради справедливості, зазначимо, що м’яч летів по незручній для Акбаликова висоті. Тим не менш, рахунок став 1:0 на користь збірної Казахстану, і бразильцям тепер довелося відіграватися. І тут стало помітно, що невпевнених дій у підопічних Маркіньоса Шав’єра стало більше. Хоча якби в одному з епізодів Ігіта на пару з Турсагуловим ледь не привіз собі неприємності, проте «пентакампеони» не змогли цим скористатися. Але все-таки ближче до кінця першого тайму саме казахстанці були більш близькими до того, щоб змінити рахунок на табло «Жальгіріс Арени». Двічі спрацьовувала зв’язка Турсагулов – Нургожин, і двічі саме Нургожин мав забивати. Але якщо в першому моменті виручив Гітта, то у другому епізоді Дієго виніс м’яч фактично з порожніх воріт.

Казахстанці почали другий тайм так само впевнено. Вони робили переважно одну й ту ж комбінацію: віддавали м’яч назад на Ігіту, той далі давав пас на вільного Тайнана, і далі йшов розвиток атаки. Більше того – ця комбінація ледь не принесла свої плоди на 24-й хвилині, але Акбаликову не вдалося зробити дубль. А на 25-й хвилині стався курйоз, через який рахунок став рівним. Тайнан віддавав пас на Ігіту, але фактично це була передача не в ту зону, де знаходився воротар збірної Казахстану. Як наслідок – м’яч влетів у порожні ворота збірної Казахстану, і рахунок став рівним. Але підопічні Кака швидко забули цей епізод, яскравим підтвердженням тому став дальній удар Кнауба через кілька хвилин, проте Гітта парирував цей удар.

Також читайте:   Теніс. Вімблдон. Турнір покидає останній українець - Долгополов

А на 31-й хвилині стався епізод, який суттєво пожвавив гру, хоча вона і до того була жвавою. Бразильці організували атаку, яка завершилась автоголом від Єссенаманова. 2:1? Ні! Кака взяв «челлендж», мотивуючи своє рішення тим, що гольова атака бразильців почалася з фолу Дієгіньо проти Тайнана. І відеоперегляд підтвердив правильність рішення тренера збірної Казахстану, яка практично одразу організувала атаку у відповідь. І ця атака стала гольовою – Тайнан замкнув передачу Турсагулова, виправившись за свій автогол. Щоправда, майже одразу Родріго сказав своє 2капітанське» слово та зрівняв рахунок. А ще за кілька хвилин Феррао, для якого ця гра складалась не найкращим чином, вивів свою команду вперед, на що Кака одразу відреагував тайм-аутом. Тепер казахстанцям потрібно було відіграватись. Мінусом для них було те, що у пасиві вже були п’ять фолів. А тут ще практично після поновлення гри Ле дальнім ударом забив четвертий гол «пентакампеонів» у цьому поєдинку. Тому, збірній Казахстану нічого не залишалось, окрім як йти на ризик. І знову, як у матчі проти збірної Португалії, Нургожин пішов п’ятим польовим. Однак, мало того, що казахстанцям не вдавалося реалізувати штучну більшість, так ще на 38-й хвилині вони привезли собі шостий фол. Однак, Ігіта впорався з ударом Родріго, залишивши свою команду у грі. Тепер у підопічних Кака залишалось близько двох хвилин на порятунок. Вони знову йшли з п’ятим, але цього разу – з Ігтою. Проте, бразильці грамотно захищались, не даючи своїм візаві підійти ближче до воріт Гітти. За дванадцять секунд до фінальної сирени Піто міг зняти всі питання про переможця «бронзового» фіналу, але не влучив у спрожнілі ворота. Казахстанці спробували за той час, що залишився до кінця гри, бодий би скоротити рахунок до мінімального, проте бразильці вистояли, і за підсумками ЧС-2021 посіли третє місце. Що стосується збірної Казахстану, то вона була близькою до того, щоб знову переписати свою історію. Але цього разу не судилося.

Бразилія – Казахстан – 4:2
Голи: Тайнан (25 – автогол), Родріго (32), Феррао (34), Ле (35) – Акбаликов (12), Тайнан (31)
Бразилія: Гітта, Вілліан – Родріго, Дієго, Гадейя, Феррао – Артур, Піто, Марлон, Дієгіньо – Бруно, Леандро Ліно, Вінічіус Роша, Ле
Казахстан: Ігіта – Дуглас, Нургожин, Акбаликов, Тайнан – Турсагулов, Оразов, Єссенаманов, Кнауб –
Попередження: Вінісіус Роша (20), Вілліан (34) – Турсагулов (25)
На 38-й хвилині Родріго (Бразилія) не реалізував 10-метровий (воротар)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*