Харчування під час схуднення - Блог про Львів

Харчування під час схуднення

Схуднення

Попросила мене вчора подружка написати їй що їсти, щоб схуднути. Ну їй, як і мені – там 3 кілограми треба скинути. А то найважче. Ну, я там малограмотно нашпортала на телефоні,кинула їй у пп.

А потім глянула на текст і зрозуміла – наскільки воно примітивно написано, настільки легко виконати! Тегнула дієтологиню, від якої балдю!

Хоча з нею я не працювала, лише читаю. У мене був інший дієтолог, як і гінеколог – мужчіна) сніданок завжди майже однаковий. На час схуднення ніяких каш ні з сухофруктами, ні з фруктами, ні муслів, ні фігуслів. Млинці, сирники — все нафіг.

Варіант ідеальний:

2 яйця. Найкорисніше всмятку (хоча я смажу, з цілим жовтком). Хоча вже пофіг як, аби яйця
Салат: трава люба, овочі любі, заправка люба (ну така, саморобне, не магазин ний кетчуп і майонез).

Хоча в ідеалі треба їсти щодня однаковий салат: ложка тертого буряка сирого, ложка моркви, часник натерти, ложка кріп-петрушки, ложка капусти, так її дрібно на кубики, а можна на тертці теж потерти, 1 горіх грецький, ложка квашеної капусти, чи півкислого огірка на кубики порізаного, ложка йогурту густого, ложка олії оливкової, трохи лимонного соку (можна не давати).

То таке все на купу, що є то і давай. Я даю майже все, як маю час.

Найбільше мені смакує часник, він перебиває ту сиру моркву і буряк, тобто часник для мене обов’язково. Ти міксуй.

До салату можна сир давати, мені дієтолог казав при схудненні тільки пармезан можна. Але я давала ще фету — вона дуже смакує з травою.

Як нема часу – то просто жую траву і огірок чи помідор. Але без овочів, особливо трави, жодного похудання не буде, навіть якщо ти будеш їсти іншу їжу.

Можна до яєць ще кашу (я не їм) , чуть, щоб ситніше було:

гречка, коричневий рис або плющена, вівсянка, тобто не геркулес. То на воді.

Як смакує, то ще чорний хліб з маслом чи з авокадо. Ситний такий сніданок має бути.

На десерт жменю ягід – отак реально дві чайні ложки. Я собі наморозила чорниці і порічки. Але ще не їм, ще є малина, лохина.

Також читайте:   Правильний догляд за шкірою обличчя: краса не завжди вимагає жертв

Добре снідати пізно, то все міфи про п’ятиразове харчування. П’ять разів, то коли тебе шлунок болить. Якщо вранці сильно не сосе, то якнайпізніше, я десь в районі 12 години, а то і пізніше.

Обід
———-
якщо ти дуже добре поснідала в 12 годині, то обід десь в 5 буде, а краще взагалі до 6-7 дотягнути. Але голодною не бути. Яблуко, ложка льону запити теплою водою, чай з трави і лимоном, та навіть якусь свою зупку можеш з’їсти, дві столові ложки домашнього сиру можна з фруктами, а я роблю на тості з часником і кропом.
– то все будемо називати не обідом, а перекусом.

Якщо обід до 16 години, то вуглевод ( гречка, бурий рис, макарони твердих сортів, вівсянка плющена, та навіть бульбу можна), білок (риба (навіть шматок сільодки рахується, не обов’язково), пекти-варити-тушити – двічі на тиждень, або гриби – двічі на тиждень, або бобові – 1-2 на тиждень, біле мясо – 1-2 рази на тиждень), клітковина – знову салату дофіга всякого і різного, але обов’язково з травою, і капусту старатися їсти щодня всяку.

Якщо обід після 16 години — то вуглевод забираємо, замість нього, якщо м’яса і салата мало – запечені чи тушковані овочі (рагу).

Тобто в мене получається два повноцінні прийоми їжі, такі от, що я вся сита. І як я от вже поїла в 17 год, то я ще ввечері можу канапку з’їсти чи стакан кефіру.

І оці всі голубці, вареники, пельмені, деруни я півроку не їла. А як схудла до 55 кг, то тепер їм і не набираю (поки що).

Як тобі не получиться два рази в день їсти, то потім напишу п’ятиразове харчування. Але мені воно не зайшло, я весь час була голодна. Мені ліпше ті 5 раз за 2 рази по-людськи з’їсти. Ну, ти дивись сама.

І з фруктів – хіба яблуко одне і ягоди. Банани, виноград, персики – це дуже калорійне, не їж. Хоча б поки худнеш.

Автор статті: Yuliana.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*