Кошторис поїздки в печеру Оптимістична

Оптимістична

Черговий день триває й у сьогоднішньому пості спробую побавитися у математика, а саме розповім про витрати, які на вас очікують при відвідуванні печери Оптимістична.

Чому я пишу цей пост? Тому що ще колись я хотів поїхати в цю печеру, а «добрі» люди мені казали що там дорого, вартує лазити печерами, але десь в іншому місці.

Отже, спробую вирахувати бюджет поїздки в Оптимістичну.

Перше шо я зробив, так це записався на екскурсію. В «Оптимістів» є свій сайт, там знайшов телефон, передзвонив, жіночка мені сказала вартість оглядової екскурсії на озеро Балатон – 2000 гривень (включений гід). Група має складати не більше як десять чоловік. Тобто, це може бути 5, 6, 7, а може й десять людей. Само собою треба розуміти, що животатим у печери зась! Все-таки, там є такі місця, що можна й не пролізти.

Оптимістична печера (фотогалерея)

В «Оптимістичній» просять завдаток, решту ж платите готівкою на місці.

Прокат спорядження, який би рекомендував взяти складає 200 гривень. Якщо ж не хочете брати, то беріть з дому чоботи або гумаки.

Також читайте:   Поради від Воробуса. "Взявся за фігуру, то ходи"...

Як Воробус зажав 200 гривень

Проживання. Довго я шукав місце для ночівлі й знайшов у Чорткові через «букінг». Будете здивовані, але з 6 чоловік власники взяли з нами 825 гривень. Умови нормальні, є спільна кухня, є душ на кожному з поверхів, пристойні номери. Особисто я бував багато де, то цей хостел (гуртожиток) мені зайшов.

Харчування

Це все окремо, адже ми готували самі.

Транспорт

Ну, в середньому дорога нам обійшлася у дві сторони приблизно 1200 гривень. Проте, у нас була більша машина, часто їхали на бензині. У наших читачів же все може бути по-іншому.

Тепер до підсумків. Якщо зробити коротенькі математичні розрахунки, то виходить, що на все витрачається приблизно 800 гривень. Багато це чи мало кожен має думати індивідуально.

Не знаю чи поїду я ще колись у печеру Оптимістичну, тому це питання залишу поки відкритим. З одного боку хочеться піти в дальні райони. Кажуть що там краса неймовірна, але й ціна такої екскурсії близько 6000 гривень з групи та й іти треба близько 8-9 годин. Не кожен же таке витримає.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*