Ліга чемпіонів. Основний раунд. Шлях «Б». «Ураган» – «Лічені» – 7:1 + ВІДЕО

Ураган переміг АРАЗ

Наставник «Урагану» Максим Павленко у порівнянні з матчем проти «Араза» зробив одну зміну у стартовій четвірці, помінявши Кордобу на Масевича. Можливо, Кордоба, який напередодні зіграв дуже потужний матч, все-таки після відсутності, пов’язаної з ушкордженням, все-таки наразі знаходиться не в оптимальній формі.

Чи так це насправді – це вже можна було би зрозуміти під час гри. У той же час треба відзначити, що перемога в матчі з «Лічені» на 80 % гарантувала би «драконам» вихід до Елітного раунду Ліги чемпіонів. Тому, мотивація у підопічних Максима Павленка мала би бути на високому рівні.

І вже на 25-й секунді гри «Ураган» зміг повести в рахунку. Колток віддав точну передачу на голову Фаренюку, а той, у свою чергу, перевів м’яч у ворота Гаші. Таким чином, «дракони» забили швидкий м’яч та показали обгрунтованість своїх претензій на перемогу в цій зустрічі. Тепер підопічним Максима Павленка було важливо не зупинятись та продовжити гнути свою лінію, тобто – робити все для того, щоб збільшити свою перевагу в рахунку. Зокрема, на 3-й хвилині Абакшин міг вийти на побачення з Гаші, проте його зупинив суперник. Тим не менш, вже за кілька миттєвостей Абакшин відгукнувся на передачу Шеремети з кутового та перевів м’яч у ворота «Лічені». До речі, зазначимо, що у другій четвірці «драконів» теж відбулася заміна – Коваля замінив Грицина-молодший.

У свою чергу, «Лічені» залишалося сподіватись на те, що якась атака зможе пройти, і в одному з епізодів міг забивати Діас, проте вдало зіграв Колток. Тим не менш, біля воріт Гаші моментів було все-таки побільше. Особливо зі «стандартів», які несли серйозну небезпеку воротам косоварів. Окрім того, працювали і дальні закидання від Колтка – воротар «Урагану» постійно заходив або Фаренюка, або Абакшина, і після цього атаки прикарпатців здебільшого мали продовження. До того ж, «ураганівці» постійно були налаштовані на те, щоб перехопити м’яч та організувати свої контратаки. І подекуди це виходило. Одна з них ледь не призвела до ще одного голу Фаренюка, проте 10-й номер «драконів» влучив у стійку. І це був далеко не перший змарнований момент Фаренюка у цьому матчі. Партнери по стартовій четвірці постійно знаходили свого «стовпа», проте той не збільшував рахунок на користь своєї команди.

Однак, на 15-й хвилині в «Урагану» почали виникати проблеми, оскільки Фаренюк привіз своїй команді п’ятий фол. Тому, «драконам» тепер потрібно було грати більш обережно. Аби уникнути подальших проблем, «Ураган» перевів гру на половину майданчику «Лічені», і це призвело до того, що скоро у «біло-зелених» також було п’ять фолів. Але на 17-й хвилині Абакшин зіграв рукою, і це був шостий фол «Урагану». Проте, Топіла не зміг переграти Колтка з 10-метрової позначки. Але цей епізод згодом призвів до того, що Максим Павленко був змушений взяти тайм-аут, щоб серйозно поговорити зі своїми підопічними. А за 57 секунд до кінця першого тайму 10-метровий був призначений у ворота «Лічені». На подив багатьох, до «точки» підійшов Онуфрак, але він впорався з відповідальністю за цей епізод на «відмінно», пробивши у ліву «дев’ятку» воріт Гаші. А ще за кілька миттєвостей Микола Грицина зробив рахунок 4:0 на користь «Урагану».

Також читайте:   Ліга чемпіонів: стартує Елітний раунд

Одразу з початком другого тайму «Лічені» пішов грати з п’ятим польовим, проте забити «гол з роздягальні» у форматі 5х4 косоварам не судилося. Головною причиною цього була впевнена гра Колтка у воротах «Урагану» та вдалі переміщення польових гравців української команди при грі у захисті. А вже на 23-й хвилині Фаренюк вразив порожні ворота «Лічені», хоча забивати він міг і перед цим. Однак, незважаючи на це, косовари продовжили грати вп’ятьох, ризикуючи знову пропустити гол у спорожнілу «рамку». А коли гра була у рівних складах, але з володінням м’ячем від «біло-зелених», то «Ураган» одразу вмикав високий пресинг.

Взагалі «Ураган» ще до екватору другого тайму перейшов на гру другим номером. І це було логічно, з огляду на те, що «Лічені» постійно грав з п’ятим. Так само як логічно було і те, що «дракони» постійно шукали нагоду вразити порожні ворота суперників, але здебільшого ці удари були неточними. Зрештою, на 28-й хвилині й «Ураган» почав тренувати гру у форматі 5х4, але вона здебільшого зводилась до контролю м’яча.

У середині другого тайму «Лічені» мав хорошу нагоду для того, щоб скоротити відставання в рахунку, проте ворота Колтка врятувала поперечина. Фактично це була одна з небагатьох нагод в активі «Лічені» у другому таймі. А на 33-й хвилині класна триходівка за кчастю Кордоби, Михайла Грицини та Абакшина призвела до шостого голу у ворота косоварів. По суті, гру вже давно було зроблено. Залишалося дізнатись підсумковий результат.

Але все-таки варто віддати належне косоварам. По-перше – вони змогли все-таки «розмочити» Колтка при грі вп’ятьох. По-друге – під кінець гри «Ураган» знову мав п’ять фолів, що давало «Лічені» нехай і примарну, але надію на те, що можна буде ще хоч трохи скоротити своє відставання в рахунку. Однак, «ураганівці» залишили останнє слово в матчі за собою. За 50 секунд до кінця гри Коваль зробив рахунок 7:1, який у підсумку виявився остаточним. І ця перемога вивела «Ураган» в Елітний раунд Ліги чемпіонів.

«Ураган» (Україна) – «Лічені» (Косово) – 7:1
Голи: Фаренюк (1, 23), Абакшин (4, 33), Онуфрак (20 – з 10-метрового), Мик. Грицина (20), Коваль (40) – Санчес Наглес (36)
«Ураган»: Колток – Мик. Грицина, Радевич, Масевич, Фаренюк – Шеремета, Мих. Грицина, Швед, Абакшин – Онуфрак, Коваль, Кордоба
«Лічені»: Гаші – А. Шкодра, Абріль Гарсія, Діас, Санчес Наглес – Топіла, Рамадані, Шк. Браімі, Ісмаілі –
Попередження: Радевич (10), Абакшин (38), Швед (40), Кордоба (40) – А. Шкодра (20), Абріль Гарсія (24), Гаші (38)
На 17-й хвилині Топіла («Лічені») не реалізував 10-метровий (воротар).

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*