PARIMATCH Екстра-ліга. 6 тур. «Кардинал-Рівнестандарт» – «Продексім» – 3:7 - Блог про Львів

PARIMATCH Екстра-ліга. 6 тур. «Кардинал-Рівнестандарт» – «Продексім» – 3:7

Розгромна поразка Кардиналу

Перед звітним поєдинком тренерський штаб «Кардинала-Рівнестандарта» зіткнувся з деякими кадровими проблемами. Зокрема, не змогли допомогти своїй команді Рибіцький та Малиновський, які, незважаючи на свій юний вік, вже встигли стати одними з провідних гравців рівненської команди. І такі кадрові втрати змусили одягнути «гравецьку» форму головного тренера рівнян Олександра Бондаря та його асистента Павла Дармовіса, Забігаючи наперед, скажемо, що коли Олександр Бондар під час своєї першої зміни у цій грі вийшов на майданчик, то вболівальники, які прийшли на трибуни спорткомплексу ДЮСШ № 4, зустріли його оплесками.

І це був один з тих позитивних моментів, які були у грі господарів майданчику. Чому ми одразу кажемо про позитивні моменти? Тому що сама розпочалася з неприємностей саме для рівнян. Вже на першій хвилині гри Бакінський, намагаючись перервати атаку «Продексіму», був змушений сфолити проти суперника, за що й отримав жовту картку. На розіграш цього штрафного вийшов Шотурма, який і став співавтором гольової ситуації, віддавши пас на Бессалова, а той пробив у незахищений Бакінським кут воріт. М’яч рикошетом від стійки та Горпинича влетів у ворота господарів майданчику, і «Продексім», таким чином, дуже швидко повів у рахунку. І це був не дуже хороший початок для підопічних Олександра Бондаря. Однак, як показав подальший перебіг подій, це стало лише початком проблем для рівненської команди. Вже на 6-й хвилині м’яч вдруге влетів у ворота рівнян. Це сталося після розіграшу ауту, коли Королишин прострілив у штрафний майданчик, і там Кравцов зміг проштовхнути м’яч у ворота. А за кілька миттєвостей вже помилка Бакінського призвела до третього голу у виконанні чинних віцечемпіонів України. Таким чином, вже на 7-й хвилині рахунок був 3:0 на користь херсонських «мельників».

Такий результат змусив тренерський штаб рівнян вже по ходу першого тайму переходити на гру з п’ятим польовим гравцем, у якості якого почав виходити Волянюк. І треба сказати, що після рахунку 0:3 у рівнян все-таки почали з’являтись моменти як у рівних складах, так і в нерівних. Тому, подекуди Савенку доводилося вступати у гру. Але все-таки один епізод цілком реально міг призвести до проблем біля воріт «мельників», коли Микитюк зіграв рукою у власному штрафному майданчику, проте арбітри не дали 6-метровий у ворота Савенка. Це призвело не тільки до обурення на трибунах, а і до того, що свою точку зору арбітрам зустрічі висловлював і президент рівнян Володимир Валявка (знаючи емоційний характер Володимира Ярославовича, це могло би призвести до певних наслідків. – А. Т.). Зрештою, господарі майданчику продовжили грати та намагатись бодай би «розмочити» рахунок. Основними «заводилами» у рівненської команди були Горпинич та Волянюк, який продовжував виходити у якості п’ятого польового. Зрештою, розіграш зайвого гравця теж не приніс підопічним Олександра Бондаря якихось дивідендів, і в якості підтвердження слугував гол, який Малишко забив у порожні ворота. Але все-таки свій гол рівняни забили. Це зробив Горпинич, який пробив з дальньої відстані, і Савенко, який був закритий своїми та чужими гравцями, не зміг нічого зробити. Перш за все, цей гол подарував рівненській команді скоріше не надію на порятунок, а психологічну впевненість. І, якщо чесно, підопічні Олександра Бондаря на цей гол напрацювали, і вони його заслужили. Особливо після випадку з непоставленим пенальті.

Також читайте:   МФК "Княжий ринок" припинив існування?

По суті, рівнянам у другому таймі вже не було, що втрачати. Їм залишалося лише грати за свій престиж перед власними вболівальниками та сподіватись на те, що їм вдасться забити у ворота Савенка, а також не пропустити. На 24-й хвилині Волянюк міг скоротити відставання своєї команди рахунку, але забити своїй колишній команді «стовпу» рівнян не вдалося. На це «Продексім» відповів своїм голом. Микитюк видав пас Моспану на «п’ятачок», а той, скориставшись тим, що ця передача змогла пройти крізь захисні редути суперників, зміг з близької відстані «прошити» Бакінського. Так рахунок став 5:1 на користь гостей, але вони раділи відносно недовго – близько хвилини, коли Волянюку все-таки вдалося дальнім ударом змусити Савенка витягти м’яч з сітки власних воріт. І цим голом Волянюк завів і своїх партнерів по команді, і трибуни спорткомплексу ДЮСШ № 4, які не переставали підтримувати своїх улюбленців. Ті, у свою чергу, продовжували створювати моменти, при цьому подекуди вони не переставали грати у форматі 5х4, сподіваючись на можливий успіх. До того ж, на руку підопічним Олександра Бондаря було те, що у «мельників» накопичувались фоли, і скоро підопічні Дмитра Бербенцева були на відстані одного порушення від дабл-пенальті у власні ворота. Але не на руку рівненській команді були порожні ворота, в які малишко ледь не забив. Щоправда, це не вберегло підопічних Олександра Бондаря від ще одного м’яча у власні ворота, і цього разу Малишко таки оформив дубль.

Здавалося, що після цього гра мала би піти у більш спокійне русло. Проте, херсонці все-таки привезли 10-метровий на свої ворота, але тут вже своє вагоме слово сказав Савенко, який відбив удар Волянюка. Щоправда, з цього шостого фолу гості, вочевидь, ніяких висновків не зробили, і вже за кілька хвилин гравці «Продексіму» заробили до свого пасиву сьомий фол. Цього разу до 10-метрової точки підійшов Горпинич, який зміг переграти Савенка та скоротити відставання своєї команди в рахунку.

Взагалі треба сказати, що у другому таймі рівняни в плані атаки виглядали непогано, і вони створювали хороші нагоди біля воріт Савенка. Подекуди рівненськім футзалістам чогось не вистачало для того, щоб завершити свої атаки голом. А от «Продексім», можливо, свідомо віддавав ініціативу суперникам, щоб нанести свій удар тоді, коли ніхто не чекав. І це підопічним Дмитра Бербенцева вдавалося. Так само можна сказати і про епізод, який призвів до сьомого голу ворота рівнян, коли Корсун зміг залишити не при справах Волянюка та Кравчука і забив у ворота господарів майданчику. Так рахунок став 7:3 на користь херсонців, які змогли збільшити свою відстань від «Кардинала-Рівнестандарта» на «+6».

«Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне) – «Продексім» (Херсон) – 3:7
Голи: Горпинич (16, 35 – з 10-метрового), Волянюк (28) – Горпинич (1 – автогол), Кравцов (6), Бессалов (7), Малишко (14, 31), С. Моспан (27), Корсун (38)
«Кардинал-Рівнестандарт»: Бакінський (Дяченко, 38) – Скібчик, Фетько, Горпинич, Волянюк – Кручок, Кравчук, О. Бондар, Панкратій
«Продексім»: Савенко (Козлов, 38) – Клаудіньо, Микитюк, С. Моспан, Бессалов – Шотурма, Білоцерківець, Корсун, Зварич – Д. Сорокін, Кравцов, Малишко, Королишин.
Попередження: Бакінський (1), О. Бондар (7) – Бкссалов (7), Корсун (24), Кравцов (29)
На 33-й хвилині Волянюк («Кардинал-Рівнестандарт») не реалізував 10-метровий (воротар)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*