PARIMATCH Екстра-ліга. 7 тур. «ХІТ» – «Енергія» – 4:2 - Блог про Львів

PARIMATCH Екстра-ліга. 7 тур. «ХІТ» – «Енергія» – 4:2

Енергія програла ХІТу

Одразу два повернення відбулось у складі «ХІТа» перед поєдинком проти «Енергії». А якщо бути точнішим, то у склад «кабельників» повернулись два основних воротарі – Максим Лисенко та Олександр Сухов. Безумовно, це були приємні новини для Олега Лук’яненка, який вирішив віддати «пост № 1» у цій гри Лисенку.

Сама ж гра розпочалася з моменту у «Енергії», проте Лебедю вдалося заблокувати удар Буня. «ХІТ» теж не барився з відповіддю, але вона вийшла у господарів майданчику більш переконливою: на 6-й хвилині Боргун дальнім ударом змусив капітулювати Морикишку, і рахунок став 1:0 на користь «ХІТа». Львів’яни явно не очікували такого повороту подій, але тепер їм довелося нашвидкоруч корегувати той план, який був на гру. І корекція цього плану «енергетикам» давалася, тому що моменти у них з’являлись. Одним з найбільш гострих епізодів біля воріт Лисенка був удар Ковальчука, проте воротар «ХІТа» встиг звузити кут обстрілу та парирував удар. Однак, по факту таких моментів у львівської команди було не так багато, як хотілося б, тому їм потрібно було дорожити такими нагодами та реалізовувати їх. Тим більше, що «ХІТ» нехай і не так явно, але все-таки володів ініціативою й тримав оборону «Енергії» та Морикишку в постійній напрузі. Такий хід гри призводив до того, що львів’яни мали деякі проблеми в обороні, але при цьому їм вдавалося не пропускати. Тим не менш, на 18-й хвилині Педяш розпочав власний рейд, принагідно обіграв Ковальчука, а потім вийшов на перспективну ударну позицію та пробив у дальній кут воріт Морикишки. Ось так перевага «Хіта», яка все-таки була помітною (хоча вона при цьому не була тотальною) матеріалізувалася у другий гол столичного колективу незадовго до перерви. І тепер Валерієві Легчанову потрібно було думати про те, за рахунок чого його підопічні можуть не дати своїм візаві розвинути цю перевагу.

Практично на початку другої половини зустрічі, а якщо точніше, то на 24-й хвилині, коли Пелех поцілив у ворота «ХІТа». І цей гол не тільки завів львів’ян, а й пожвавив саму гру, тому що в ній пішов новий виток інтриги. І підопічні Валерія Легчанова на емоціях намагались одразу зрівняти рахунок у зустрічі. Але підопічні Олега Лук’яненка встигли трохи перебудуватися та вирівняти гру, що, відповідно, не дозволило львів’янам знову засмутити Максима Лисенка. А вже скоро у діях «зелено-білих» почали з’являтися певні проблеми, які, перш за все, були пов’язані з переходом від оборони до атаки. Під час таких переходів «енергетики» подекуди втрачали м’яч, і це мало би стати серйозним сигналом для тренерського штабу галичан. Тим більше, що іноді такі помилки призводили до напруги біля воріт Морикишки. Зрештою, на 31-й хвилині кияни таки змусили Морикишку капітулювати втретє. Це сталося після того, як Жук прийняв м’яч на «стовпа», отримавши передачу зі своєї половини майданчику, та віддав пас на Сірого, а той вже поцілив у ворота – 3:1 на користь «ХІТа». І цей гол все-таки був важливим саме для підопічних Олега Лук’яненка, оскільки він дозволяв дещо зняти напругу в матчі.

Також читайте:   ФК «Галицька здоба» - бронзовий призер благодійного турніру на підтримку Національної Гвардії України

До честі «енергетиків», вони зберігали надію на те, що їм вдасться знову повернути інтригу в матч. Однак, в атаці у гостей далеко не все виходило, що, відповідно, зменшувало їх шанси на порятунок. Тому, за такої гри «ХІТ» знаходився у більш виграшній ситуації. Зрештою, на 37-й хвилині Валерій Легчанов почав випускати Пелеха в якості п’ятого польового гравці. Однак, розіграш зайвого у «енергетиків» одразу не пішов. До того ж, вони ще й отримали м’яч у власні ворота: Лебідь побачив, що ворота порожні, а Пелех поспішив на зміну, щоб дати можливість повернутися у «рамку» Морикишці. Але коли Морикишка повернувся на своє «робоче» місце, м’яч вже був у воротах. Щоправда, львів’яни дуже швидко скоротили своє відставання завдяки голу Кузя. Однак, як показали подальші події, більшого «Енергії» не вдалося досягнути, незважаючи на всі спроби ще раз реалізувати штучну більшість. Тому, цього разу галичани були змушені поїхати з Києва без очок.

«ХІТ» (Київ) – «Енергія» (Львів) – 4:2

Голи: Боргун (6), Педяш (18), Сірий (31), Лебідь (38) – Пелех (24), Кузь (38)
«ХІТ»: М. Лисенко – Сірий, Жук, Лебідь, Чернявський – Літвінов, Школьний, Педяш, Боргун – Поночовний, Ліфер, Кібиш
«Енергія»: Морикишка – Когут, Буньо, Цілик, Кузь – Ковальчук, Пелех, Легендзевич, Теряєв – Марциняк, Гасюк, Ременець
Попередження: Цілик (37)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*