PARIMATCH Екстра-ліга: символічна збірна 5 туру

Збірна туру

Як відомо, в перший уїк-енд жовтня відбувся п’ятий тур чемпіонату України серед команд PARIMATCH Екстра-ліги. Трохи відійшовши від чемпіонату світу, який саме на початку жовтня закінчився у Литві, ми знову повертаємось до нашої «внутрішньої кухні», тобто – до українського футзалу. Тому, пропонуємо Вашій увазі символічну збірну п’ятого туру PARIMATCH Екстра-ліги за версією футзального порталу «5х5».

Дмитро Литвиненко («Viva Cup»).

Повернення досвідченого воротаря в український футзал було дуже вдалим. Так, він не допоміг здобути своїй команді перемогу в матчі проти «Енергії» (хоча і нічия з огляду на те, коли був забитий рятівний м’яч Овсяннікова – непоганий результат. – А. Т.). Однак, у багатьох ситуаціях він виручав «Viva Cup», особливо коли на ударній позиції опинявся Кузь. Тому, повернення колишнього воротаря «Локомотива» можна вважати вдалим.

Сергій Журба («ХІТ»).

У матчі проти «Сокола» капітан «ХІТа» був справжнім лідером своєї команди. Він забив гол, який фактично переламав хід гри, після чого «ХІТ» таки схилив шальки терезів на свою користь. Більше того – Журба забив класний гол, хоча якби Шевченко надійно прикрив ближній кут, то цього взяття воріт могло би і не бути. І поки партнери Журби по команді показували свої емоції, сам Журба був мотором «кабельників» суто в ігрових ситуаціях, і це, мабуть, головний фактор того, що кияни змогли перемогти, адже після голу Журби його одноклубники заспокоїлись та почали грати у притаманний їм футзал.

Максим Бессалов («Продексім»).

Став автором двох м’ячів у ворота АФФК «Суми». Більше того – його перший гол не тільки поклав початок саме голам «Продексіму» в цьому поєдинку, а і фактично привів «мельників» до тями, адже до того херсонці не могли нічого зробити з захистом «Сум». Тому, вже з цієї точки зору можна казати, що Бессалов заклав фундамент перемоги своєї команди у цьому поєдинку.

Микола Грицина («Ураган»).

Давненько ми не бачили такої вдалої гри від Грицини-старшого. А вболівальники «Урагану» чекають від цього гравця саме такого футзалу, саме такої гри, коли Микола Грицина зможе показувати свої лідерські якості. У матчі з «ДЕ Трейдингом» Грицина-старший не тільки забив два м’ячі у ворота команди з Донеччини, а і став автором переможного голу. Ось таким був Микола Грицина в «Енергії», коли його голи, а також голи брата Михайла вирішували долі матчів на користь львів’ян. І саме таку гру Микола має показувати зараз, особливо якщо врахувати, що старт Ліги чемпіонів для «драконів» не за горами.

Денис Овсянніков («Viva Cup»).

Також читайте:   Найбільш популярні стенди для українських дитячих садків

До останніх секунд поєдинку в Харкові можна було вважати, що у топ-5 найкращих гравців туру за версією нашого сайту буде «енергетик» Тарас Кузь. І це було би справедливо. Але гол Дениса Овсяннікова, який не дав «Енергії» вивезти перемогу з Харкова, став головним аргументом на користь лідера «Viva Cup». Він і по ходу матчу з «Енергією» був одним з найбільш активних гравців своєї команди (разом з Дмитром Бондарем). А цей гол – справжня винагорода за активність та бажання боротися до кінця. І, відповідно, винагородою стало і місце у нашій збірній туру, що теж справедливо.

Тренер: Олег Лук’яненко («ХІТ»).

Навряд чи «кабельникам» можна занести до активу першу половину першого тайму матчу проти «Сокола», проте згодом кияни змогли переламати хід гри. І в таких ситуаціях зазвичай прийнято казати, що десь головний тренер зміг «струсанути» команду. Можливо, не так, як це робив Жорж Браз на чемпіонаті світу, проте все-таки є всі підстави вважати, що Олег Дмитрович знайшов у своїй команді можливість «поремонтувати» по ходу гри ті «механізми», які не працювали, і це принесло свої плоди.

P. S. На жаль, не вдалося знайти жодної світлини з минулого туру, де Дмитро Литвиненко дебютував у складі «Viva Cup». Тому, залишається скористатися однією з його старих світлин. І це при тому, що представники медіа, які робили фотозвіти, на матчі були – це навіть видно на трансляції. У минулому сезоні була сторінка у соціальній мережі Facebook. Але зараз, вочевидь, її не видно навіть у пошуку. Наразі є лише сторінка в соціальній мережі Instagram, але і там, на жаль, не вдалося знайти більш-менш гарну світлину Литвиненка у матчі проти «Енергії». Я вже мовчу про відсутність клубного сайту (його, до речі, немає наразі й у «ДЕ Трейдинга», проте є більш-менш інформативна сторінка у Facebook. – А. Т.). Тобто, одразу виникає логічне питання: невже ми повертаємось на кілька сезонів назад, коли «Титан-Зоря» з Покровського не мала ані сайту, ані пресслужби, ані трансляцій домашніх матчів – була лише сторінка в одній з соціальних мереж, а дістати результат з цієї околиці Дніпропетровської області було ой як важко – доводилось чекати офіційних протокольних даних. Зараз же є трансляції, є можливість висвітлювати поєдинки, але, на жаль, висвітлення футзалу саме від клубів залишає бажати кращого. І це явно не на користь українському футзалу.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*