Переваги шпалер в інтер’єрі

шпалери

Якщо Ви вирішили оновити чи декорувати стіни у своєму будинку або квартирі, то для цього існує багато оздоблювальних матеріалів: фарба, штукатурка, тканина, дерево, камінь, нарешті, скло і дзеркала і шпалери. Хоча зараз багато людей навіть не задаються питанням, як це зробити – звичайно, з традиційними шпалерами! Інші все ж вагаються, тому що мало що знають про сучасні шпалери і за звичкою штукатурять та фарбують.

Насправді шпалери – це найпоширеніший спосіб декорування стін у Європі, але в Україні він не такий популярний і в основному використовується у просторих багатих будинках. Насправді шпалери можуть стати найдешевшим, простим і швидким способом прикрасити свій будинок чи будь-яке інше місце та зробити його затишним, модним, сучасним та креативним.

У шпалер є багато безперечних переваг і не так багато недоліків. Мінімальні витрати часу і грошей, а також можливість їх ремонту своїми руками зумовили неймовірну популярність шпалер в Європі. Існує безліч спеціалізованих магазинів, які пропонують широкий асортимент шпалер, вінілових, облицювальних, текстильних або натуральних. Ознайомитися із асортиментом та цінами сучасних шпалер можна тут: https://oboi.com.ua/ua/photo-oboi-ua/.

шпалери

Переваги шпалер

  1. Можливість наклеювання на будь-які поверхні: штукатурка, фарбовані поверхні, збірні панелі, бетон, цегла, та ін.
  2. Робота з ними відносно проста і не вимагає особливих навичок або дорогих матеріалів;
  3. Легкість в догляді. Паперові шпалери не можна мити водою, достатньо протерти чистою ганчіркою або м’якою щіткою. Є шпалери, які можна протирати вологою ганчіркою, а шпалери, що легко миються водою та миючими засобами.
  4. Шпалери прослужать довго (якщо вони якісні і при належному догляді), близько 15-20 років, зберігаючи колір і зовнішній вигляд без змін.
  5. Шпалери при бажанні можна легко зняти, а потім, на цю ж поверхню, наклеїти інші шпалери або пофарбувати їх.

Але потрібно пам’ятати одну деталь: не всі види шпалер підходять для приміщень з підвищеною вологістю, а папір в таких приміщеннях просто заборонений.

шпалери

Крім того, шпалери можуть імітувати широкий спектр оздоблювальних матеріалів (крім, мабуть, скла і дзеркала). Адже ідея шпалер народилася з бажання створити ефект обробки полотна. Сьогодні шпалери можуть імітувати що завгодно: мармур і венеціанську штукатурку, золото й іржаве залізо, шагреневу шкіру та вогні великого міста. Це надає можливість дизайнерам втілити в реальність найсміливіші задумки та бажання своїх клієнтів.

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю подяку спеціалістам мережаі магазинів шпалер та штор – салон Маестро.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*